Jak usmażyć cukinię na patelni?

zagłosuj teraz
Side dish
1 porcji
łatwe
15 min

Czy jest lepszy sposób na uzupełnienie posiłku niż smażone na patelni warzywa? A ponieważ jednym z naszych ulubionych warzyw jest cukinia, postanowiliśmy podzielić się z wami naszą smażoną cukinią. Ten prosty jak bułka z masłem przepis jest niezbędny, jeśli chcesz z łatwością najeść się warzywami. Jest to również doskonały przepis na zapobieganie marnowaniu lekko uszkodzonych cukinii ;-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 0.89 (0.89€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

Obserwacje

Jakich cukinii powinienem użyć?
Długich zielonych lub żółtych cukinii, ale także okrągłych, jeśli chcesz. Jednak do przepisów na faszerowane warzywa najlepiej używać okrągłych cukinii ;-)

Ile cukinii na osobę?
Zawsze liczymy 250 g cukinii na osobę, czyli średniej wielkości cukinię. Znajdziesz różne rozmiary cukinii i odpowiadające im wagi:
* 7 do 14 cm włącznie = 50 do 100 g
* od 14 do 21 cm = od 100 do 225 g
* 21 do 30 cm = 225 do 450 g

Jakich ziół i przypraw użyć do przyprawienia cukinii?
Tutaj użyliśmy po prostu soli i pieprzu, ale nie bój się puścić wodze fantazji! Czosnek w proszku, cebula, zioła prowansalskie, curry w proszku, tymianek? Wszystko zależy od Ciebie!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+