Kebaby z cukinii z pysznym, pikantnym sosem azjatyckim

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
38 min

Oto pomysł na wegetariański przepis idealny na letnie grillowanie lub oryginalny aperitif: kebaby z cukinii w azjatyckim stylu! Sos dodaje pikantnego, słodkiego i słonego akcentu, który podkreśla smak cukinii, sprawiając, że każdemu kęsowi nie można się oprzeć ;-) Możesz podawać je z ryżem basmati, aby uzyskać zdrowy i smaczny wegetariański posiłek, lub jako dodatek, wybór należy do Ciebie! Postępuj zgodnie z poniższym przepisem:


Składniki

2

Sos:

Szacowany koszt: 2.14 (1.07€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania8 min


Obserwacje

Czym mogę zastąpić cukinię?
Można je zastąpić marchewką lub bakłażanem.

Jaki dodatek jest zalecany?
Polecamy ryż do sushi lub ryż basmati. Kebaby z cukinii można również podawać z mięsem lub rybą. Aby uzyskać kompletny posiłek wegetariański, dodaj jajko na miękko.

Jak długo mogę przechowywać kebaby z cukinii?
Można je przechowywać przez 3 dni w lodówce.

Czym mogę zastąpić sos?
Możesz również zrobić sos teriyaki i sos bibimbap! Idealnie pasują do tego dania!

Jak mogę wykorzystać resztki cukinii?
Możesz zrobić babeczki, budynie, paszteciki, a nawet krokiety z cukinii!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+