Łatwa tomatada

zagłosuj teraz
Side dish
3 porcji
łatwe
25 min

Pokrój pomidory na dzisiejszą tomatadę! Jest to łatwy przepis, który można wykorzystać jako dodatek, ale można go również przekształcić w danie główne, dodając jajko. Dzięki takim wskazówkom wszystko smakuje lepiej podczas gotowania. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej:

Składniki

3

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
  • Łatwa tomatada - Przygotowanie krok 1Obierz pomidory, usuń pestki i pokrój w kostkę. Pokrój również czerwoną paprykę. Posiekaj szalotkę i ząbek czosnku.
  • Łatwa tomatada - Przygotowanie krok 2Podsmaż czerwoną paprykę, szalotkę i czosnek na oliwie z oliwek. Gdy szalotka się zeszkli, dodaj pomidory. Dodaj odrobinę wody. Dobrze wymieszaj i pozostaw na wolnym ogniu pod przykryciem, aż do uzyskania konsystencji sosu.
  • Łatwa tomatada - Przygotowanie krok 3Jest gotowy.

Obserwacje

Jeśli chcesz podać tomatadę jako danie główne, po prostu rozbij jajko i pozwól mu ugotować się do smaku na samej patelni.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: