Mini gratins dauphinois
zagłosuj teraz
Nie zawsze łatwo jest znaleźć idealny dodatek do dania. Dzisiaj proponujemy przygotowanie mini wersji gratin dauphinois. Prezentacja, która zrobi wrażenie na talerzach Twoich gości ;-) Krok po kroku pokażemy Ci, jak zamienić ziemniaki w mini gratin dauphinois z naszymi zdjęciami, pisemnymi i wideo objaśnieniami poniżej ↓ ↓
Składniki
9
Szacowany koszt: 1.99Euros€ (0.22€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Doprowadzić mleko do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową. Gotować ziemniaki przez 10 minut.
Odsączyć i równomiernie rozłożyć w natłuszczonych foremkach na muffiny.
Wymieszaj śmietanę z roztopionym masłem i polej tym mieszanką ziemniaki.
Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut.
Gotowe! Podawaj z małą sałatką ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!