Mini gratins dauphinois
zagłosuj teraz
Nie zawsze łatwo jest znaleźć idealny dodatek do dania. Dzisiaj dajemy ci możliwość zrobienia mini wersji gratin dauphinois. Prezentacja, która będzie świetnie wyglądać na talerzach gości ;-) Krok po kroku pokażemy Ci, jak zamienić ziemniaki w mini gratin dauphinois z naszymi zdjęciami, pisemnymi i wideo objaśnieniami poniżej ↓ ↓
Składniki
9
Szacowany koszt: 1.99Euros€ (0.22€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
- Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Doprowadzić mleko do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową. Gotować ziemniaki przez 10 minut.
- Odsączyć i przełożyć łyżką do natłuszczonych foremek na muffiny.
- Wymieszaj śmietanę z roztopionym masłem i polej ziemniaki.
- Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut.
- Gotowe do podania! Podawać z małą sałatką ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!