Sos muszelkowy

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
25 min

Aby uzyskać przewiewny, domowy majonez, wybierz nasz sos muszelkowy! Ubite jajka dodają lekkości przepisowi. Wypróbuj ten przepis ze szparagami! Surowe warzywa będą również sublimowane :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten sos, któremu nie można się oprzeć.

Składniki

4

Materiały

  • 1 mikser elektryczny lub robot kuchenny.

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania10 min
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 1Ubić białka na sztywną pianę. Odstawić na bok.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 2Ubić żółtka z musztardą. Kontynuując ubijanie, stopniowo wlewać olej.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 3Dodać ocet, sól i pieprz i dobrze wymieszać.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 4Dodać ubite białka i dobrze wymieszać. Schłodzić przed podaniem.
  • Sos muszelkowy - Przygotowanie krok 5A teraz jest gotowy!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: