Sos musowy
zagłosuj teraz
Aby uzyskać przewiewny, domowy majonez, wybierz nasz sos mousseline! Ubite jajka dodają lekkości przepisowi. Wypróbuj ten przepis ze szparagami! Surowe warzywa będą również sublimowane :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten sos, któremu nie można się oprzeć
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.02Euros€ (0.25€/porcja)
Materiały
- 1 mikser elektryczny lub robot kuchenny.
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania10 min
- Ubić białka na sztywną pianę. Odstawić na bok.
- Ubić żółtka z musztardą. Kontynuując ubijanie, stopniowo wlewać olej.
- Dodaj ocet, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
- Dodać białka i dobrze wymieszać. Schłodzić przed podaniem.
- A teraz jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!