Chiński makaron wok (warzywa i teksturowane białko sojowe)

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
40 min

Aby uzyskać danie, które jest łatwe w przygotowaniu i bogate w smak, spróbuj chińskiego makaronu z woka! Tutaj możesz spróbować wegetariańskiego nadz ienia z młodych warzyw i teksturowanego białka sojowego. A jeśli nigdy nie próbowałeś tego składnika, oto dobry powód, aby być ciekawym i spróbować tego przygotowania ;-)


Składniki

4

Do marynaty :

Do woka :


Materiały

  • 1 wok (lub patelnia z wysokim dnem)
  • 1 deska do krojenia
  • 1 nóż

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
  • Chiński makaron wok (warzywa i teksturowane białko sojowe) - Przygotowanie krok 1Przygotuj marynatę: zacznij od nawodnienia teksturowanych białek sojowych, umieszczając je w misce z gorącą wodą i przykrywając talerzem. Odstawić na 10 minut, a następnie odsączyć.
    Umieść uwodnione i odsączone białka sojowe w nowej misce z resztą składników marynaty. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut (lub nawet wieczór wcześniej).
  • Chiński makaron wok (warzywa i teksturowane białko sojowe) - Przygotowanie krok 2Przygotuj pozostałe składniki: oczyść i posiekaj kapustę pekińską. To samo zrobić z grzybami.
    Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni i dodać marynowane białko sojowe i grzyby. Gotować na średnim ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Chiński makaron wok (warzywa i teksturowane białko sojowe) - Przygotowanie krok 3Dodaj posiekaną kapustę pekińską, wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut. Kapusta pekińska powinna być aromatyczna, ale nadal chrupiąca.
  • Chiński makaron wok (warzywa i teksturowane białko sojowe) - Przygotowanie krok 4Ugotuj makaron w garnku z wodą zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
    Po ugotowaniu i odcedzeniu dodaj go na patelnię z nadzieniem.
  • Chiński makaron wok (warzywa i teksturowane białko sojowe) - Przygotowanie krok 5Dobrze wymieszać i natychmiast podawać.
  • Chiński makaron wok (warzywa i teksturowane białko sojowe) - Przygotowanie krok 6Przed podaniem posypać talerz posiekanym szczypiorkiem i sezamem. Smacznego!

Obserwacje

Jak przechowywać wok z warzywami i teksturowanym białkiem sojowym?
Resztki tego przepisu należy przechowywać w szczelnej puszce w lodówce przez 2-3 dni.

Czy mogę zamrozić mój chiński wok z makaronem?
Tak, możesz! Możesz rozmrozić to danie na patelni na średnim ogniu, mieszając.

Co to jest teksturowane białko sojowe?
Białko sojowe jest wytwarzane z odolejonej mąki sojowej. Jest to żywność bardzo bogata w białko roślinne i może być przechowywana przez długi czas dzięki swojej odwodnionej formie. W rzeczywistości, po ponownym uwodnieniu, wyglądają jak rozdrobnione kawałki kurczaka. Bez szczególnego smaku, przejmują smaki potraw, z którymi są gotowane. Nie wahaj się bawić z mnogością przypraw i ziół w ofercie!

Czego mogę użyć zamiast teksturowanego białka sojowego?
Jeśli nie chcesz, aby ten przepis był wegetariański, możesz zastąpić białko sojowe rozdrobnionym kurczakiem.

Czy ten przepis jest wegański?
Gwarantujemy, że ten przepis nie zawiera białek zwierzęcych, więc rzeczywiście jest wegański.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+