Świeży kozi ser i wędzony łosoś na grzance

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
10 min

Nie ma nic lepszego na szybki i smaczny posiłek w podróży niż tartinki, prawda? Te małe plasterki wędzonego łososia i świeżego koziego sera są idealne z sałatką na lunch lub jako przekąska na tacy telewizyjnej! Uwielbiamy dodawać do tego przepisu odrobinę dodatkowej pikanterii za pomocą żółtych cytrynowych supremów, ale jeśli wolisz, możesz dodać sok z cytryny :-) W porządku, przygotujmy te małe kanapki w 10 minut!


Składniki

6
Szacowany koszt: 7.97 (1.33€/porcja)

Materiały

  • 1 toster
  • 1 nóż
  • 1 tarka

Przygotowanie


  • Świeży kozi ser i wędzony łosoś na grzance - Przygotowanie krok 1Zetrzyj skórkę z cytryny, a następnie usuń segmenty. Aby to zrobić, usuń skórkę i białe części cząstek, pozostawiając tylko żółtą część. Pokrój tę część na małe kawałki.
  • Świeży kozi ser i wędzony łosoś na grzance - Przygotowanie krok 2Opiecz kromki chleba i ułóż je na talerzu do serwowania.
  • Świeży kozi ser i wędzony łosoś na grzance - Przygotowanie krok 3Posmarować plastry świeżym kozim serem. Na wierzchu ułożyć kawałki cytryny.
  • Świeży kozi ser i wędzony łosoś na grzance - Przygotowanie krok 4Dodaj pokrojonego na kawałki wędzonego łososia.
  • Świeży kozi ser i wędzony łosoś na grzance - Przygotowanie krok 5Posypać skórką z cytryny i gałązkami koperku.
  • Świeży kozi ser i wędzony łosoś na grzance - Przygotowanie krok 6A teraz twój tost jest gotowy!

Obserwacje

Czym zastąpić świeży ser kozi?
Zastąp świeży ser kozi innym serem do smarowania, takim jak fromage frais, ricotta, ser ziołowy...

Jak przechowywać produkty do smarowania?
Zalecamy spożywanie ich od razu po przygotowaniu. Zachowają swoją chrupkość!

Czy mogę użyć świeżego chleba?
Nie musisz opiekać chleba, ale jeśli masz świeży chleb, nie wahaj się go użyć!

Ile polewy powinienem użyć do tartinek?
Ilość nadzienia zależy od wielkości tartinki. Nie zapominaj, że tosty powinny być łatwe do zjedzenia.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+