Big mac, słynny hamburger do samodzielnego przygotowania!
zagłosuj teraz
Wielokrotnie zamawiani podczas naszych wizyt w restauracjach typu fast-food, w końcu zdecydowaliśmy się na samodzielne przygotowanie naszego ulubionego burgera: Big Maca! Aby to zrobić, nic nie może być prostsze: bułka burgerowa, steki, sałata, cebula, korniszony, ser i... słynny magiczny sos Big Mac! Poniżej zdradzimy ci wszystkie nasze sekrety ↓
Składniki
2
Sos do Big Maca:
Szacowany koszt: 6.72Euros€ (3.36€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Odstaw do lodówki.
- Posiekaj cebulę i smaż przez kilka minut na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
Ugotuj steki. - Podczas gdy steki się gotują, pokrój sałatę w małe paski, a korniszony w plasterki.
Przygotuj bułki do burgerów: użyj jednej całej bułki (spód + wierzch) oraz drugiej połówki na środkową bułkę (spód, nie wierzch) na osobę. - Czas składania:
* dolna bułka
* 2 łyżeczki sosu Big Mac
* kilka cebuli
* kilka pasków sałaty
* 1 plaster sera
* 1 stek
* dolna bułka
* 2 łyżeczki sosu Big Mac
* kilka cebuli
* kilka pasków sałaty
* kilka plasterków korniszona
* 1 stek
* wierzch bułki
Zrób to samo dla drugiego burgera i voilà!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!