Big mac, słynny burger zrób to sam!

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
20 min

Wielokrotnie zamawiani podczas naszych wizyt w restauracjach typu fast-food, w końcu zdecydowaliśmy się na samodzielne przygotowanie naszego ulubionego burgera: Big Maca! Aby to zrobić, nic nie może być prostsze: bułka burgerowa, steki, sałatka, cebula, korniszony, ser i... słynny magiczny sos Big Mac! Poniżej zdradzimy ci wszystkie nasze sekrety ↓


Składniki

2

Sos do Big Maca :

Szacowany koszt: 6.72 (3.36€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Odstawić w chłodne miejsce.
  • Posiekaj cebulę i smaż przez kilka minut na patelni z mżawką oliwy z oliwek.
    Ugotuj steki.
  • Podczas gdy steki się gotują, pokrój sałatę w małe paski, a korniszony w plasterki.
    Przygotuj bułki do burgerów: użyj jednej całej bułki (spód + kapelusz) i drugiej połówki na środkową bułkę (spód, nie kapelusz) na osobę.
  • Czas składania:
    * dolna bułka
    * 2 łyżeczki sosu Big Mac
    * kilka cebul
    * kilka pasków sałaty
    * 1 plaster sera
    * 1 stek
    * dolna bułka
    * 2 łyżeczki sosu Big Mac
    * kilka cebul
    * kilka plasterków sałaty
    * kilka plasterków korniszona
    * 1 stek
    * chleb kapeluszowy

    Zrób to samo dla drugiego burgera i voilà!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+