Big mac, słynny hamburger do samodzielnego przygotowania!

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
20 min

Wielokrotnie zamawiani podczas naszych wizyt w restauracjach typu fast-food, w końcu zdecydowaliśmy się na samodzielne przygotowanie naszego ulubionego burgera: Big Maca! Aby to zrobić, nic nie może być prostsze: bułka burgerowa, steki, sałata, cebula, korniszony, ser i... słynny magiczny sos Big Mac! Poniżej zdradzimy ci wszystkie nasze sekrety ↓

Składniki

2

Sos do Big Maca:

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Odstaw do lodówki.
  • Posiekaj cebulę i smaż przez kilka minut na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
    Ugotuj steki.
  • Podczas gdy steki się gotują, pokrój sałatę w małe paski, a korniszony w plasterki.
    Przygotuj bułki do burgerów: użyj jednej całej bułki (spód + wierzch) oraz drugiej połówki na środkową bułkę (spód, nie wierzch) na osobę.
  • Czas składania:
    * dolna bułka
    * 2 łyżeczki sosu Big Mac
    * kilka cebuli
    * kilka pasków sałaty
    * 1 plaster sera
    * 1 stek
    * dolna bułka
    * 2 łyżeczki sosu Big Mac
    * kilka cebuli
    * kilka pasków sałaty
    * kilka plasterków korniszona
    * 1 stek
    * wierzch bułki

    Zrób to samo dla drugiego burgera i voilà!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: