Ziemniaczany rolad z serem raclette de savoie i szynką
zagłosuj teraz
Zwykle spożywany jako deser, nasz przepis na roladę ziemniaczaną może być tym razem spożywany jako przystawka lub danie główne! Wykonany z ziemniaków i zwieńczony serem raclette oraz szynką, z pewnością zakochasz się w tym łatwym do wykonania przepisie! To idealny sposób, aby cieszyć się nieodpartymi smakami dobrego zimowego raclette, nawet jeśli nie masz żadnego sprzętu!
Składniki
6
Szacowany koszt: 7.31Euros€ (1.22€/porcja)
Materiały
- Tarka
- Forma do gąbek
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania30 min
Obierz ziemniaki i zetrzyj je na tarce.
Jajka ubij w omlet, dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj ze startymi ziemniakami. Dodaj posiekaną cebulę.Umieść tę masę w silikonowej formie do gąbki. Dobrze wygładź, aby uzyskać równomierną grubość.
Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Odwróć formę na arkusz papieru do pieczenia i ułóż na niej plastry raclette. Przykryj tylko 2/3 powierzchni. Następnie ułóż plastry szynki na serze.
Całość lekko zwinąć. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 5 minut, aby ser się roztopił.
I oto, twoja rolada ziemniaczana z serem Raclette de Savoie jest gotowa!
Obserwacje
Raclette: tutaj użyliśmy sera raclette Indication Géographique Protégée o delikatnie pikantnym smaku. Można jednak użyć innych serów, takich jak na przykład Reblochon.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!