Caramelle, ravioli w kształcie cukierków z nadzieniem z dyni i ricotty

zagłosuj teraz
Danie główne
5 porcji
łatwe
1 h 45 m

Kiedy delikatność spotyka się ze smakiem, otrzymujemy makaron Caramelle! Makaron w kształcie słodyczy, wypełniony ricottą i dynią: krótko mówiąc, cud dla oczu i kubków smakowych. Od ciasta po nadzienie, zrób to wszystko sam! Zapewniamy, że nie będzie to skomplikowane i będzie smakować o wiele lepiej ;-) Wyjaśnimy wszystko w naszym przewodniku krok po kroku poniżej


Składniki

5
Szacowany koszt: 6.76 (1.35€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Dlaczego ciasto powinno odpocząć?
Ciasto powinno odpocząć, aby gluten zawarty w mące mógł się prawidłowo rozwinąć i sprawić, że ciasto będzie bardziej elastyczne.

Jakiej mąki powinienem użyć?
Możesz użyć dowolnej mąki pszennej, ale najlepiej użyć mąki T45 (lub 00), która zawiera jak najwięcej glutenu, aby ciasto można było rozwałkować bez pękania.

Czy ciasto może być aromatyzowane?
Do ciasta można dodać dynię (lub inne warzywa), aby nadać mu smak i kolor. Uważaj: zawierają one wodę i dodadzą wilgoci do ciasta, więc będziesz musiał użyć mniej jajka.

Czy można zastąpić dynię?
W sezonie papryka może zastąpić dynię.

Jak duże powinny być karmelki?
Można je zmniejszyć lub zwiększyć. Można wyciąć prostokąty o szerokości od 4 do 5 cm i długości od 6 do 7 cm.

Co oznacza słowo caramelle?
Caramelle oznacza "słodki", więc ravioli ma kształt zawiniętego cukierka. Możesz postępować zgodnie z powyższymi krokami, aby je zrobić, lub skręcić dwie krawędzie, jeśli złożenie wydaje się skomplikowane.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+