Chrupiący kurczak z frytkownicy powietrznej - szybki i łatwy posiłek!

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
22 min

Aby uzyskać wilgotnego i chrupiącego kurczaka, nic nie jest lepsze niż usmażenie go we frytkownicy powietrznej! To prosty, skuteczny i zdrowy sposób na przygotowanie posiłku dla całej rodziny. Zamarynowaliśmy go oliwą z oliwek i przyprawami, ale możesz dodać ulubione zioła! Po ugotowaniu wystarczy podać kurczaka z porcją warzyw lub sałatki oraz ryżu lub makaronu i gotowe :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.84 (0.92€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Jakiej frytkownicy powietrznej użyliśmy do przygotowania tego przepisu?
Użyliśmy dwukomorowej frytkownicy powietrznej Ninja Foodi AF300EU o pojemności 7,6 l.

Jak przechowywać kurczaka?
Kurczaka można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni. Można go również zamrozić na okres do 6 miesięcy.

Czy ten przepis można smażyć na patelni?
Oczywiście, można umieścić udka na gorącej patelni i smażyć przez 10 minut z każdej strony.

Czy można upiec ten przepis w piekarniku?
Oczywiście, można umieścić udka kurczaka w naczyniu żaroodpornym i piec przez 30 minut w temperaturze 200°C.

Z czym podawać kurczaka?
Możesz podawać go z makaronem, warzywami, ryżem, ziemniakami lub chrupiącymi gnocchi, tak jak my!

Jakimi przyprawami powinienem doprawić kurczaka?
Możesz użyć dowolnych przypraw, takich jak zioła prowansalskie, tymianek, czosnek w proszku, a nawet curry w proszku, kminek lub papryczka chili, aby uzyskać pikantną wersję!



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+