Cukinia z cytryną i serem feta
zagłosuj teraz
Wegetariańskie i bezglutenowe danie, które jest łatwe w przygotowaniu.
Składniki
1
Szacowany koszt: 1.32Euros€ (1.32€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
Wlej oliwę z oliwek na patelnię, a następnie dodaj pół ząbka czosnku pokrojonego na małe kawałki. Pozwól mu się zrumienić.
Cukinię pokroić w słupki i dodać na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Od czasu do czasu zamieszać. Gotować przez 3-4 minuty.
Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny.
Gotować ryż przez czas wskazany na opakowaniu.
Podawać i posypać pokruszoną fetą. Dodać kilka listków świeżej natki pietruszki (lub kolendry).
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!