Quiche z dyni, prosty i skuteczny posiłek

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
45 min

Masz dość jedzenia zupy dyniowej? Wypróbuj ją w quiche! Obiecujemy, że nie będziesz rozczarowany ;-) Ten wegetariański quiche jest bardzo łatwy w przygotowaniu i nie zapomnij podać go z mieszanką sałat, aby uzyskać efektowny posiłek (a jeśli coś zostanie, włóż trochę do hermetycznej puszki na lunch następnego dnia w biurze!)


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min

Obserwacje

Po co kłaść arkusz papieru do pieczenia i soczewicę na spód tarty?

To najlepszy sposób na upieczenie spodu do tarty przed dodaniem nadzienia. Po wykorzystaniu soczewicy w tym przepisie można ją zachować i użyć ponownie do upieczenia innych spodów do tarty. Możesz również użyć kulek do pieczenia wielokrotnego użytku. W obu przypadkach nie zapomnij o arkuszu papieru do pieczenia między ciastem a soczewicą/kulkami do pieczenia, w przeciwnym razie zapadną się one w ciasto podczas pieczenia, uniemożliwiając uzyskanie gładkiego spodu i utrudniając ich usunięcie...

Czego mogę użyć zamiast crème fraîche?

Możesz zastąpić ją jogurtem, śmietanką sojową lub kokosową. Jej smak doskonale komponuje się z dynią!

Czym mogę zastąpić dynię?

Możesz zastąpić ją innym rodzajem dyni, takim jak dynia lub dynia piżmowa.

Jak przechowywać quiche?

Najlepiej umieścić quiche w szczelnej puszce, aby był całkowicie chroniony przed powietrzem. W przeciwnym razie wystarczy umieścić arkusz folii aluminiowej lub folii spożywczej na tartę i przechowywać ją w lodówce do 3 dni.

Z czym podawać quiche z dyni?

Uwielbiamy podawać go z sałatką mesclun. Porcja makaronu i warzyw również będzie idealna! Aby dodać trochę chrupkości, posyp na wierzchu kilka posiekanych orzechów włoskich lub pestek słonecznika/dyni.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+