Indyjski kurczak tandoori

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
1 h 20 m

Zabierz swoje kubki smakowe w podróż do Indii z naszym przepisem na kurczaka Tandoori! Jest to danie równie szybkie, co łatwe w przygotowaniu (o ile oczywiście pamiętasz o zamarynowaniu kurczaka ;-) ). Wystarczy 5 minut, aby przygotować sos na bazie jogurtu, imbiru i oczywiście przypraw tandoori. Podawaj z miską ryżu i smacznego!


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.93 (1.46€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania10 min

  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 1Przygotuj marynatę: rozetnij kurczaka i umieść w misce.
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 2Dodać jogurt naturalny, crème fraîche, przyprawy tandoori i imbir. Dobrze wymieszać.
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 3Przykryć marynatę folią spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę (można zostawić na 15 minut lub na noc).
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 4Wlej marynatę na rozgrzaną patelnię. Smażyć kurczaka przez około 10 minut. Dodać sok z limonki i ponownie wymieszać.
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 5Gdy kurczak jest ugotowany, jest gotowy! Podawać z ryżem i indyjskim naan!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+