Indyjski kurczak tandoori
zagłosuj teraz
Zabierz swoje kubki smakowe w podróż do Indii z naszym przepisem na kurczaka Tandoori! Jest to danie równie szybkie, co łatwe w przygotowaniu (o ile oczywiście pamiętasz o zamarynowaniu kurczaka ;-) ). Wystarczy 5 minut, aby przygotować sos na bazie jogurtu, imbiru i oczywiście przypraw tandoori. Podawaj z miską ryżu i smacznego!
Składniki
2
Szacowany koszt: 2.93Euros€ (1.46€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania10 min
- Przygotuj marynatę: rozetnij kurczaka i umieść w misce.
- Dodać jogurt naturalny, crème fraîche, przyprawy tandoori i imbir. Dobrze wymieszać.
- Przykryć marynatę folią spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę (można zostawić na 15 minut lub na noc).
- Wlej marynatę na rozgrzaną patelnię. Smażyć kurczaka przez około 10 minut. Dodać sok z limonki i ponownie wymieszać.
- Gdy kurczak jest ugotowany, jest gotowy! Podawać z ryżem i indyjskim naan!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!