Indyjski kurczak tandoori

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
1 h 20 m

Zabierz swoje kubki smakowe w podróż do Indii z naszym przepisem na kurczaka Tandoori! To danie jest równie szybkie, co łatwe w przygotowaniu (o ile oczywiście pamiętasz o zamarynowaniu kurczaka ;-) ). Wystarczy 5 minut, aby przygotować sos na bazie jogurtu, imbiru i oczywiście przypraw tandoori. Podawaj z miską ryżu i smacznego!

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania10 min
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 1Przygotuj marynatę: rozetnij kurczaka i umieść go w misce.
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 2Dodaj jogurt naturalny, śmietanę, przyprawy tandoori i imbir. Dobrze wymieszaj.
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 3Przykryj marynatę folią spożywczą i schłodź przez 1 godzinę. (Możesz zostawić na 15 minut lub na całą noc, jeśli chcesz).
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 4Na rozgrzanej patelni wlej marynatę. Smaż kurczaka przez około 10 minut. Dodaj sok z limonki i ponownie wymieszaj.
  • Indyjski kurczak tandoori - Przygotowanie krok 5Gdy kurczak jest ugotowany, jest gotowy! Podawaj z ryżem i indyjskim naan!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: