Indyjski kurczak tandoori
zagłosuj teraz
Zabierz swoje kubki smakowe w podróż do Indii z naszym przepisem na kurczaka Tandoori! To danie jest równie szybkie, co łatwe w przygotowaniu (o ile oczywiście pamiętasz o zamarynowaniu kurczaka ;-) ). Wystarczy 5 minut, aby przygotować sos na bazie jogurtu, imbiru i oczywiście przypraw tandoori. Podawaj z miską ryżu i smacznego!
Składniki
2
Szacowany koszt: 2.93Euros€ (1.46€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania10 min
Przygotuj marynatę: rozetnij kurczaka i umieść go w misce.
Dodaj jogurt naturalny, śmietanę, przyprawy tandoori i imbir. Dobrze wymieszaj.
Przykryj marynatę folią spożywczą i schłodź przez 1 godzinę. (Możesz zostawić na 15 minut lub na całą noc, jeśli chcesz).
Na rozgrzanej patelni wlej marynatę. Smaż kurczaka przez około 10 minut. Dodaj sok z limonki i ponownie wymieszaj.
Gdy kurczak jest ugotowany, jest gotowy! Podawaj z ryżem i indyjskim naan!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!