Jak piec udka z kurczaka w piekarniku?

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
50 min

Gdy brakuje pomysłów na posiłek, nie ma to jak pieczone udka z kurczaka! Ale jak je przygotować? A przede wszystkim, jak długo piec je w piekarniku? Trafiłeś we właściwe miejsce, ponieważ mamy wszystko pod kontrolą! To idealna okazja, aby opanować tę podstawową umiejętność gotowania, która może uratować ci życie więcej niż raz ;-) A jeśli chodzi o dodatki, daj się skusić na cokolwiek lubisz: makaron, ryż, smażone warzywa, zapiekankę lub po prostu mieszankę sałat!


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.13 (1.07€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania45 min

Obserwacje

Czy kurczaka można marynować?
Udka z kurczaka można zamarynować przed pieczeniem w piekarniku. Umieść je dobrze pokryte marynatą w szczelnym pojemniku lub w misce przykrytej folią spożywczą w lodówce na co najmniej 30 minut.

Co podawać z pieczonymi udkami z kurczaka?
Można je podawać na przykład z gotowanymi na parze ziemniakami lub warzywami.

Jak przechowywać pieczonego kurczaka?
Możesz przechowywać go w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni, jeśli nie zjesz go od razu. Aby go odgrzać, włóż go do piekarnika na kilka minut lub na patelnię z pokrywką.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+