Jak upiec pieczeń wieprzową w piekarniku?
zagłosuj teraz
Kiedy myślimy o niedzielnym obiedzie, często myślimy o pieczeni w towarzystwie smażonych ziemniaków i zielonej fasolki ;-) Oto nasz przepis na pieczeń wieprzową pieczoną w piekarniku, wraz ze wszystkimi naszymi wskazówkami dotyczącymi najlepszego przygotowania :-) Czas, temperatura, dodatki, podążaj za przewodnikiem tutaj!
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.5Euros€ (1.38€/porcja)
Materiały
- 1 naczynie do zapiekania
- 1 pędzel (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania8 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania1 h
- Wyjmij mięso z lodówki 30 minut wcześniej. Roztopić masło i posiekać ząbek czosnku. Wlać około połowy oliwy z oliwek na dno naczynia żaroodpornego i równomiernie rozprowadzić. Umieść pieczeń na wierzchu.
- Polać pieczeń pozostałą oliwą z oliwek i roztopionym masłem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać czosnek i rozmaryn. Rozprowadź równomiernie za pomocą pędzla (lub rąk!).
- Dodaj wodę na dno naczynia i umieść pieczeń w piekarniku na 1 godzinę w temperaturze 180°C. Regularnie polewać i obrócić w połowie pieczenia.
- Teraz pieczeń jest gotowa i można ją podawać z ziemniakami, marchewką, puree ziemniaczanym lub nawet sałatką! Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!