Jesienne fondue reblochon w dyni!

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
1 h 10 m

Savoyard fondue można przygotować we wczesnych godzinach jesiennych! Co powiesz na przygotowanie go bezpośrednio w dyni ? Nowy sposób na delektowanie się tą uwielbianą dynią :-) Super prosty, wizualny przepis , który pokochają Twoi goście. Pozwolimy Ci go wypróbować, wykonując następujące kroki, aby przygotować ten przepis ↓


Składniki

4

Do zanurzania :


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania55 min

  • Jesienne fondue Reblochon w dyni! - Przygotowanie krok 1Doprowadź wodę do wrzenia, dopraw solą i zanurz dynię w wodzie. Powinna gotować się przez 15 minut.
  • Jesienne fondue Reblochon w dyni! - Przygotowanie krok 2Pokrój połówkę sera Reblochon na małe kawałki.
  • Jesienne fondue Reblochon w dyni! - Przygotowanie krok 3Wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz i rozmaryn.
  • Jesienne fondue Reblochon w dyni! - Przygotowanie krok 4Wyjąć dynię i wlać do niej mieszaninę oleju. Rozprowadź ją równomiernie na całym miąższu wewnątrz dyni, a następnie wypełnij serem Reblochon.
  • Jesienne fondue Reblochon w dyni! - Przygotowanie krok 5Umieść nadziewaną dynię w piekarniku rozgrzanym do 180°C i piecz przez 20 minut.
  • Jesienne fondue Reblochon w dyni! - Przygotowanie krok 6Dodać duże kawałki chleba wokół dyni, skropić oliwą z oliwek i piec ponownie przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Jesienne fondue Reblochon w dyni! - Przygotowanie krok 7A teraz jesienne fondue jest gotowe!

Obserwacje

Jakim serem mogę zastąpić Reblochon?
Reblochon można zastąpić serem Brie, Maroilles, Camembert, Mont d'Or, Tomme de Savoie, Raclette, Morbier lub nawet serem kozim. Można również użyć szwajcarskiego sera Gruyère lub Cheddar.

Czego mogę użyć zamiast chleba?
Chleb można zastąpić kiełbasą, ziemniakami lub grzybami.

Czy do fondue można dodać cebulę?
Oczywiście, można również dodać czosnek i smalec, aby uzyskać bardziej wykwintny smak.

Jakiego rodzaju chleba powinienem użyć?
Możesz użyć dowolnego rodzaju chleba, ale zalecamy chleb brioche, który ma słodki smak, który wspaniale komponuje się ze słodyczą dyni.

Czy ten przepis można zamrozić?
Nie zalecamy tego.

Co towarzyszy temu fondue?
To fondue byłoby świetne z półmiskiem zimnych mięs i oczywiście z rodziną i przyjaciółmi ;-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+