Kanapka maxi z grillowanym serem w stylu amerykańskim: kurczak, awokado, bekon
zagłosuj teraz
Masz ochotę na wycieczkę do Ameryki? Ponieważ wymyśliliśmy szalony i przede wszystkim super smakowity przepis! Bardzo oryginalne, nowe podejście do grillowanego sera , które zaspokoi Twoje kubki smakowe na maksa. Nie będziesz w stanie oprzeć się tej maxi kanapce i jej niesamowitym połączeniom rozdrobnionego kurczaka, domowego guacamole i bekonu z syropem klonowym! Wszystko wyjaśniamy w naszym szczegółowym przepisie:
Składniki
2
Boczek:
Guacamole:
Materiały
- blacha do pieczenia
- papier do pieczenia
- rondel
- patelnia
- widelec
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
- Kurczak:
Na patelni rozgrzać trochę oliwy z oliwek i dodać udka z kurczaka. Obsmażyć ze wszystkich stron. - Dodaj sos barbecue do kawałków kurczaka i zalej wodą. Gotować przez 30/35 minut na średnim ogniu. Od czasu do czasu mieszać.
- Gdy kurczak będzie już ugotowany, rozdrobnić go widelcem.
- Włożyć z powrotem na patelnię i smażyć przez kilka minut.
- Boczek:
Ułóż boczek na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj każdy plaster syropem klonowym. - Piec boczek w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 12 minut.
- Guacamole:
Rozetrzeć awokado z papryką, solą, pieprzem i odrobiną soku z limonki. Dobrze wymieszać. - Chleb:
Kromki chleba posmarować masłem. - Umieść plastry na gorącej patelni, masłem do dołu.
- Posyp startym serem cheddar na całej powierzchni obu kromek chleba. Opiekaj kromki chleba, aż ser cheddar się rozpuści (upewnij się, że tosty są złotobrązowe).
- Posmaruj jedną kromkę guacamole, a drugą poszatkowanym kurczakiem. Umieść dwa plastry bekonu na kanapce.
Zamknij grillowany ser i jest gotowy do spożycia!
Obserwacje
Jak zrobić wersję wegetariańską?
Kurczaka można zastąpić pieczarkami, a boczek boczkiem wegetariańskim lub usunąć go z przepisu.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!