Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Aby uzyskać wyjątkowo miękką kanapkę, użyj bułek do burgerów! Sugerujemy przygotowanie dwóch sosów, aby wzmocnić efekt: pierwszy z curry, a drugi z papryką. Z tymi sosami? Krewetki, awokado i odrobina kolendry dla świeżości. Postępuj zgodnie z przewodnikiem ze szczegółami tego przepisu tuż poniżej ↓


Składniki

1

Sos curry:

Sos paprykowy :

Szacowany koszt: 6.78 (6.78€/porcja)

Przygotowanie

  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 1Zacznij od przygotowania sosów: wymieszaj wszystkie składniki na sos curry w jednym garnku, a te na sos paprykowy w drugim.
  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 2Posmaruj kromkę bułki burgerowej sosem paprykowym.
    Na wierzch dodać liście rukoli i połówkę awokado pokrojoną w paski.
  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 3Po obraniu krewetek ułóż je na awokado, a następnie dodaj liście kolendry i sos curry.
  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 4Rozsmaruj pozostały sos curry na drugim kawałku bułki burgera.
    Zamknij i delektuj się!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+