Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Aby uzyskać wyjątkowo miękką kanapkę, użyj bułek do burgerów! Sugerujemy przygotowanie dwóch sosów, aby wzmocnić efekt: pierwszy z curry, a drugi z papryką. Z tymi sosami? Krewetki, awokado i odrobina kolendry dla świeżości. Postępuj zgodnie z przewodnikiem ze szczegółami tego przepisu tuż poniżej ↓

Składniki

1

Sos curry:

Sos paprykowy :

Przygotowanie

  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 1Zacznij od przygotowania sosów: wymieszaj wszystkie składniki na sos curry w jednym słoiku, a te na sos paprykowy w drugim.
  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 2Na kromce bułki burgerowej rozsmaruj sos paprykowy.
    Na wierzch dodaj liście rukoli i połówkę awokado pokrojoną w plasterki.
  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 3Po obraniu krewetek ułóż je na awokado, a następnie dodaj liście kolendry i sos curry.
  • Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą - Przygotowanie krok 4Rozsmaruj pozostały sos curry na drugim kawałku bułki burgera.
    Zamknij kanapkę i delektuj się!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: