Kanapka z krewetkami, awokado i kolendrą
zagłosuj teraz
Aby uzyskać wyjątkowo miękką kanapkę, użyj bułek do burgerów! Sugerujemy przygotowanie dwóch sosów, aby wzmocnić efekt: pierwszy z curry, a drugi z papryką. Z tymi sosami? Krewetki, awokado i odrobina kolendry dla świeżości. Postępuj zgodnie z przewodnikiem ze szczegółami tego przepisu tuż poniżej ↓
Składniki
1
Sos curry:
Sos paprykowy :
Szacowany koszt: 6.78Euros€ (6.78€/porcja)
Przygotowanie
- Zacznij od przygotowania sosów: wymieszaj wszystkie składniki na sos curry w jednym garnku, a te na sos paprykowy w drugim.
- Posmaruj kromkę bułki burgerowej sosem paprykowym.
Na wierzch dodać liście rukoli i połówkę awokado pokrojoną w paski. - Po obraniu krewetek ułóż je na awokado, a następnie dodaj liście kolendry i sos curry.
- Rozsmaruj pozostały sos curry na drugim kawałku bułki burgera.
Zamknij i delektuj się!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!