Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
18 min

A może by tak zamienić ziemniaki w gofry? A dla jeszcze większej przyjemności z tego pikantnego rezultatu, przygotowujemy kanapkę wypełnioną serem raclette i coppa. To oryginalny sposób na delektowanie się tym emblematycznym rodzinnym daniem ;-)


Składniki

2

Na 4 gofry :

Polewa :

Szacowany koszt: 4.36 (2.18€/porcja)

Materiały

  • 1 gofrownica
  • 1 rozdrabniacz / blender

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania8 min

  • Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek - Przygotowanie krok 1Zmiksuj obrane ziemniaki, pokrojone na małe kawałki.
  • Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek - Przygotowanie krok 2Wymieszaj śmietanę, jajko, sól, pieprz i posiekany szczypiorek. Dodać mąkę i dobrze wymieszać.
  • Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek - Przygotowanie krok 3Dodaj tłuczone ziemniaki do ciasta i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj roztopione masło i dobrze wymieszaj.
  • Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek - Przygotowanie krok 4Rozgrzej i natłuść gofrownicę. Wlać ciasto na gofry. Piec przez 8 minut.
  • Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek - Przygotowanie krok 5Gofry są gotowe! Wszystko, co musisz zrobić, to je napełnić.
  • Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek - Przygotowanie krok 6Jeśli chcesz, aby ser był ładny i rzadki, dodaj plasterki raclette do gofrów w gofrownicy i poczekaj, aż się roztopią.
  • Kanapka z waflami ziemniaczanymi i raclette - najlepszy komfortowy posiłek - Przygotowanie krok 7Alternatywnie, wypełnij gofry, gdy są gorące: zacznij od umieszczenia plasterka sera raclette na jednym gofrze, dodaj plasterek coppa, następnie plasterek sera raclette i zamknij kanapkę drugim gofrem.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+