Klopsiki z wołowiną i parmezanem

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
25 min

Klopsiki to bardzo kompletne danie z wieloma wariacjami. Tym razem przygotowaliśmy je z cielęciną i parmezanem. Z sosem pomidorowym lub białym, z cielęciną lub wieprzowiną, Ty wybierasz! Do tego talerz dobrego makaronu i nic więcej nie będzie potrzebne! :)


Składniki

2

Ilość na 13 klopsików:

Szacowany koszt: 6.7 (3.35€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Klopsiki z wołowiną i parmezanem - Przygotowanie krok 1W misce umieść wszystkie składniki oprócz oliwy: mięso + pietruszka + jajko + parmezan + sól + pieprz.
  • Klopsiki z wołowiną i parmezanem - Przygotowanie krok 2Wymieszać dłońmi i uformować małe/średnie kulki. Powstaje około 13 sztuk.
  • Klopsiki z wołowiną i parmezanem - Przygotowanie krok 3Smażyć klopsiki na patelni z olejem na średnim ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony.
  • Klopsiki z wołowiną i parmezanem - Przygotowanie krok 4Podawać na talerzu z makaronem i sosem pomidorowym. Posypać odrobiną parmezanu.
  • Klopsiki z wołowiną i parmezanem - Przygotowanie krok 5I to wszystko!

Obserwacje

* Klopsiki można przygotować w piekarniku, piekąc je przez 15 minut w temperaturze 200ºC. Wystarczy polać klopsiki odrobiną oliwy z oliwek przed gotowaniem i gotowe!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+