Klopsiki z wołowiną i parmezanem
zagłosuj teraz
Klopsiki to bardzo kompletne danie z wieloma wariacjami. Tym razem przygotowaliśmy je z cielęciną i parmezanem. Z sosem pomidorowym lub białym, z cielęciną lub wieprzowiną, Ty wybierasz! Do tego talerz dobrego makaronu i nic więcej nie będzie potrzebne! :)
Składniki
2
Ilość na 13 klopsików:
Szacowany koszt: 6.7Euros€ (3.35€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- W misce umieść wszystkie składniki oprócz oliwy: mięso + pietruszka + jajko + parmezan + sól + pieprz.
- Wymieszać dłońmi i uformować małe/średnie kulki. Powstaje około 13 sztuk.
- Smażyć klopsiki na patelni z olejem na średnim ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony.
- Podawać na talerzu z makaronem i sosem pomidorowym. Posypać odrobiną parmezanu.
- I to wszystko!
Obserwacje
* Klopsiki można przygotować w piekarniku, piekąc je przez 15 minut w temperaturze 200ºC. Wystarczy polać klopsiki odrobiną oliwy z oliwek przed gotowaniem i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!