Klopsiki z wołowiną i parmezanem
zagłosuj teraz
Klopsiki to bardzo kompletne danie z wieloma wariacjami. Tym razem przygotowaliśmy je z cielęciną i parmezanem. Z sosem pomidorowym lub białym, z cielęciną lub wieprzowiną, Ty wybierasz! Do tego talerz dobrego makaronu i nic więcej nie będzie potrzebne! :)
Składniki
2
Ilość na 13 klopsików:
Jako dodatek:
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
W misce umieść wszystkie składniki oprócz oliwy: mięso, pietruszka, jajko, parmezan, sól, pieprz.
Wymieszać dłońmi i uformować małe lub średnie kulki. Powstaje około 13 sztuk.
Smażyć klopsiki na patelni z olejem na średnim ogniu przez około 4-5 minut z każdej strony.
Podawać na talerzu z makaronem i sosem pomidorowym. Posypać odrobiną parmezanu.
I to wszystko!
Obserwacje
* Klopsiki można przygotować w piekarniku, piekąc je przez 15 minut w temperaturze 200ºC. Wystarczy polać klopsiki odrobiną oliwy z oliwek przed gotowaniem i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!