Köfte - tureckie klopsiki w chlebie
zagłosuj teraz
Znasz już przepis na nasze köfte (tureckie klopsiki). Ale te köfte mogą być spożywane samodzielnie. Köfte są używane na wiele różnych sposobów w kuchni tureckiej. Szczególnie ulubionym jest Köfte Ekmek. Można powiedzieć, że jest to turecki street food. Każdy, kto kiedykolwiek był w Turcji, będzie z nim zaznajomiony, ponieważ popularna kanapka jest zwykle sprzedawana z małych autobusów lub wózków. Koniecznie spróbuj Köfte Ekmek i zostaw nam swoją opinię w komentarzach.
Składniki
1
Przygotowanie
- Rozciąć płaski chleb, posmarować wnętrze cacik i wypełnić grillowaną koftą.
- Warzywa są krojone na małe kawałki i również umieszczane w płaskiej kieszonce. Cokolwiek smakuje dobrze, jest dozwolone jako nadzienie. Cienko pokrojone krążki czerwonej cebuli i posiekana natka pietruszki, a także grillowana papryka są idealne. Jeśli chcesz, możesz również dodać trochę sera feta do kieszeni köfte.
- Na koniec nadzienie Köfte Ekmek posypuje się grillowaną cytryną i natychmiast podaje.
- Twoje köfte w chlebie jest gotowe.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!