Köfte - tureckie klopsiki w chlebie

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe

Znasz już przepis na nasze köfte (tureckie klopsiki). Ale te köfte mogą być spożywane samodzielnie. Köfte są używane na wiele różnych sposobów w kuchni tureckiej. Szczególnie ulubionym jest Köfte Ekmek. Można powiedzieć, że jest to turecki street food. Każdy, kto kiedykolwiek był w Turcji, będzie z nim zaznajomiony, ponieważ popularna kanapka jest zwykle sprzedawana z małych autobusów lub wózków. Koniecznie spróbuj Köfte Ekmek i zostaw nam swoją opinię w komentarzach.


Składniki

1

Przygotowanie

  • Köfte - tureckie klopsiki w chlebie - Przygotowanie krok 1Rozciąć płaski chleb, posmarować wnętrze cacik i wypełnić grillowaną koftą.
  • Köfte - tureckie klopsiki w chlebie - Przygotowanie krok 2Warzywa są krojone na małe kawałki i również umieszczane w płaskiej kieszonce. Cokolwiek smakuje dobrze, jest dozwolone jako nadzienie. Cienko pokrojone krążki czerwonej cebuli i posiekana natka pietruszki, a także grillowana papryka są idealne. Jeśli chcesz, możesz również dodać trochę sera feta do kieszeni köfte.
  • Köfte - tureckie klopsiki w chlebie - Przygotowanie krok 3Na koniec nadzienie Köfte Ekmek posypuje się grillowaną cytryną i natychmiast podaje.
  • Köfte - tureckie klopsiki w chlebie - Przygotowanie krok 4Twoje köfte w chlebie jest gotowe.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+