Kremowy kurczak z pieczarkami

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Nie ma to jak mięso gotowane w sosie, które zachwyci kubki smakowe całej rodziny. Łatwe w przygotowaniu i wymagające zaledwie kilku składników, ciesz się odtworzeniem naszego kurczaka ze śmietaną i grzybami. Idealnym dodatkiem jest ryż (lub ziemniaki!). Ten przepis (przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef) pokochają zarówno młodzi, jak i starsi!


Składniki

1
Szacowany koszt: 2.66 (2.66€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 1Posiekaj cebulę, kurczaka i grzyby.
    Roztopić masło na patelni. Dodać cebulę i zrumienić.
  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 2Dodaj kurczaka, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Gotować pod przykryciem przez 5 minut na średnim ogniu. Dodać grzyby i gotować przez 5 minut, ciągle mieszając.
  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 3Dodaj śmietanę i mieszaj przez około 3 minuty. Dodać szczypiorek i dobrze wymieszać.
  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 4Teraz jest gotowy! Kurczaka można podawać z ryżem lub makaronem.

Obserwacje

Możesz użyć dowolnych grzybów. My użyliśmy pieczarek.
Kurczaka można zastąpić indykiem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+