Kremowy kurczak z pieczarkami

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Nie ma to jak mięso gotowane w sosie, które zachwyci kubki smakowe całej rodziny. Łatwe w przygotowaniu i wymagające zaledwie kilku składników, ciesz się odtworzeniem naszego kurczaka w sosie śmietanowym z grzybami. Idealnym dodatkiem jest ryż (lub ziemniaki!). Ten przepis (przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef) pokochają zarówno młodzi, jak i starsi!

Składniki

1

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 1Posiekaj cebulę, kurczaka i grzyby.
    Roztop masło na patelni. Dodaj cebulę i zrumień.
  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 2Dodaj kurczaka, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Gotuj pod przykryciem przez 5 minut na średnim ogniu. Dodaj grzyby i gotuj przez 5 minut, ciągle mieszając.
  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 3Dodaj śmietanę i mieszaj przez około 3 minuty. Dodaj szczypiorek i dobrze wymieszaj.
  • Kremowy kurczak z pieczarkami - Przygotowanie krok 4Teraz jest gotowy! Kurczaka można podawać z ryżem lub makaronem.

Obserwacje

Możesz użyć dowolnych grzybów. My użyliśmy pieczarek.
Kurczaka można zastąpić indykiem.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: