Kremowy makaron z cukinią, smaczny i bardzo szybki przepis

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
25 min

Idealne pierwsze danie na lato. Kremowy makaron z cukinią to bardzo szybki przepis, który można podać na lunch lub kolację (zawsze miej go pod ręką na wypadek, gdyby goście przyszli w ostatniej chwili). Dzięki krojeniu w kostkę i smażeniu na patelni, cukinia pozostaje lekko chrupiąca, tworząc przyjemny kontrast z aksamitną konsystencją świeżego sera: ciągła przyjemność, kęs po kęsie. Ty również możesz wypróbować ten łatwy wegetariański przepis. Wyjaśniamy procedurę krok po kroku, aby przynieść delikatne i smaczne danie na stół !


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.13 (1.07€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania13 min
Gotowania12 min

Obserwacje

Czy mogę przechowywać kremowy makaron z cukinią? <\/b>
Najlepiej spożyć go, gdy tylko będzie gotowy. Jeśli pozostanie, można go przechowywać w lodówce przez jeden dzień w szczelnym pojemniku. Przed podaniem rozgnieć go na patelni z odrobiną mleka, aby ponownie nabrał kremowej konsystencji.

Jakiego formatu makaronu należy użyć? <\/b>
Zalecamy makarony krótkie: rigatoni, paccheri, mezze maniche, penne, tortiglioni, fusilli lub farfalle.

Jak pokroić cukinię do makaronu? <\/b>
Woleliśmy pozostawić je pokrojone w kostkę, aby zachować chrupiącą stronę tego fantastycznego letniego warzywa. Jeśli chcesz, możesz również zetrzeć je na tarce

Czego mogę użyć zamiast serka śmietankowego? <\/b>
Można go zastąpić robiolą lub stracchino.

Czy mogę jeść kremowy makaron z cukinią na zimno? <\/b>
Tak. Można zrobić klasyczną sałatkę makaronową, więc należy odcedzić makaron i przepuścić go pod zimną wodą, aby przestał się gotować. Następnie przygotuj kremowy sos z cukinii i serka śmietankowego i przechowuj go w lodówce, gdy całkowicie ostygnie.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+