Krokiety z ciasta francuskiego z szynką i serem
zagłosuj teraz
Krokiety z certyfikatem "antyodpadowe"! Jeśli masz resztki ciasta francuskiego z poprzedniego posiłku, zamiast ponownie je podgrzewać (już widzimy, że nie jesteś zbyt chętny) lub, co gorsza, wyrzucać, wypróbuj nasz przepis na krokiety! Łatwe do zrobienia, wystarczy wymieszać je z szynką i tartym serem i gotowe! Przepis, który z przyjemnością zjedzą najmłodsi (i dorośli) ;-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 5.83Euros€ (2.92€/porcja)
Materiały
- Rondel
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
- Gotuj coquillettes przez czas wskazany na opakowaniu, a następnie odcedź. Dodaj starty ser i szynkę pokrojoną na małe kawałki i wymieszaj.
- Chłodzić przez 1 godzinę.
- Z coquillettes uformować małe kulki, zanurzyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
- Pozostaw krokiety w zamrażarce na 30 minut.
- Umieść krokiety coquillettes we frytkownicy w temperaturze 190°C na 2 minuty.
- I to wszystko, krokiety coquillettes są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!