Krokiety z makaronu z szynką i serem
zagłosuj teraz
Krokiety z certyfikatem "antyodpadowe"! Jeśli masz resztki makaronu z poprzedniego posiłku, zamiast ponownie je podgrzewać (już widzimy, że nie jesteś zbyt chętny) lub, co gorsza, wyrzucać, wypróbuj nasz przepis na krokiety! Łatwe do zrobienia, wystarczy wymieszać je z szynką i tartym serem i gotowe! Przepis, który z przyjemnością zjedzą najmłodsi (i dorośli) ;-)
Składniki
2
Materiały
- Rondel
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
Gotuj makaron przez czas wskazany na opakowaniu, a następnie odcedź. Dodaj starty ser i szynkę pokrojoną na małe kawałki i wymieszaj.
Umieść przygotowaną mieszankę w lodówce na 1 godzinę.
Z makaronu uformuj małe kulki, zanurz je w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
Pozostaw krokiety w zamrażarce na 30 minut.
Umieść krokiety z makaronu we frytkownicy w temperaturze 190°C na 2 minuty.
I to wszystko, krokiety z makaronu są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!