Kurczak w kremowym sosie ze szpinakiem i pieczarkami
zagłosuj teraz
Nie masz pomysłu na obiad? Przygotuj kremowy sos szpinakowo-grzybowy i dodaj udka z kurczaka. Jako dodatek wystarczy ugotować ryż, makaron lub ziemniaki, a posiłek będzie gotowy! Proste, prawda?
Składniki
6
Kurczak :
Sos :
Szacowany koszt: 7.44Euros€ (1.24€/porcja)
Materiały
- 2 patelnie
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min
Usunąć kości z kurczaka i przekroić kawałki na pół. Roztopić masło z oliwą z oliwek na gorącej patelni i smażyć kurczaka przez 5 minut z każdej strony.
Dodać sól, pieprz i tymianek i dobrze wymieszać. Wlać wodę na patelnię i przykryć. Gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut.Roztopić masło i olej na patelni, dodać pokrojone grzyby i smażyć przez 5 do 10 minut. Dodać posiekaną szalotkę i szpinak i smażyć przez kolejne 5 do 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę warzywną na patelnię i redukować sos przez około 10 minut.Ułóż ugotowane kawałki kurczaka w sosie i voilà, gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!