Makaron z boczkiem: łatwy, tani i kremowy

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
13 min

Kremowy makaron z boczkiem to danie, któremu nie można się oprzeć, które łączy w sobie proste smaki i komfort domowej kuchni w pysznym przepisie. Idealny na szybki lunch lub kolację, można go przygotować w zaledwie kilka minut, ale jest pełen smaku dzięki smakowitości boczku i jego kremowej konsystencji: smaczne danie z makaronem, które wkrótce stanie się klasykiem w Twojej kuchni. Dowiedz się, jak przygotować kremowy makaron z boczkiem w mgnieniu oka, wyjaśniamy procedurę krok po kroku!


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.64 (1.82€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania8 min

Obserwacje

Jakiego formatu makaronu użyć?
Kremowy makaron z pancettą pasuje do wielu form makaronu: spaghetti, paccheri, rigatoni, mezze maniche, tagliatelle, penne lub fusilloni.

Czy mogę przechowywać kremowy makaron z boczkiem?
Zalecamy spożywanie kremowego makaronu z boczkiem, gdy tylko będzie gotowy. Można go jednak przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku do 1 dnia.

Jakiego boczku użyć do tego dania z makaronem?
Sprawdzi się zarówno słodki, jak i wędzony boczek. Wszystko zależy od gustu!

Co mogę dodać do makaronu z kremowym boczkiem?
Możesz dodać grzyby lub cukinię.

Jak uzyskać kremową konsystencję makaronu z boczkiem?
Uzyskujemy ją poprzez dodanie startego parmezanu i wody z gotowania samego makaronu. W prostszej wersji można użyć bezpośrednio śmietany do gotowania.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+