Makaron z czerwoną kapustą i orzechami włoskimi - efektowne i łatwe danie

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
30 min

Czy wykorzystałeś czerwoną kapustę do przygotowania doskonałej zimowej sałatki? Z pewnością zostało Ci jej trochę i nie wiesz, co z nią zrobić. Oto nasz pomysł na efektowne i bardzo proste pierwsze danie: paccheri z czerwoną kapustą i posiekanymi orzechami włoskimi. Niesamowity kolor i wyjątkowy smak, wegetariańskie danie, które możesz zaproponować na codzienny lunch, ale także jeśli masz gości na kolację. Poniżej znajdziesz wszystkie szczegóły i kilka wskazówek, jeśli chcesz wprowadzić jakiekolwiek zmiany w przepisie. Smacznego!


Składniki

2

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Czy mogę przechowywać makaron z czerwoną kapustą i orzechami włoskimi?
Zalecamy zjedzenie go od razu po przygotowaniu, jednak można przechowywać go w lodówce (w szczelnym pojemniku) przez kilka dni.

Jakiego formatu makaronu powinienem użyć?
Zalecamy użycie krótkiego makaronu. Możesz wypróbować ten przepis z fusilli, mezze maniche rigate, penne rigate lub rigatoni.

Co dodać, aby nadać kremowi z czerwonej kapusty więcej smaku?
Jeśli uznasz, że potrawie brakuje nieco kwasowości, zalecamy dodanie 1 łyżki soku z cytryny do kremu z czerwonej kapusty przed wrzuceniem makaronu na patelnię.

Co mogę dodać do makaronu z czerwoną kapustą?
Jeśli nie jesteś wegetarianinem, możesz dodać boczek lub speck. Boczek należy najpierw podsmażyć na patelni, a następnie wymieszać z kremem z czerwonej kapusty. Z kolei boczek wystarczy szybko zrumienić na rozgrzanej patelni i dodać po podaniu makaronu.

Czego mogę użyć zamiast orzechów włoskich?
Jeśli nie lubisz orzechów włoskich, spróbuj pistacji, migdałów lub orzechów laskowych. Posiekaj je przed użyciem do dekoracji potrawy.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+