Makaron z dynią i kiełbasą
Typowe włoskie pierwsze danie, idealne na jesień. Słodki smak dyni doskonale komponuje się z wyrazistym smakiem pokruszonej kiełbasy, dając w efekcie zrównoważone, przepyszne danie, które z niecierpliwością będziesz chciał ponownie przygotować. Przepis na makaron z dynią i kiełbasą jest bardzo prosty i można go zaproponować rodzinie na codzienny obiad lub gościom na kolację. Wyjaśniamy procedurę krok po kroku, więc wypróbuj to smaczne jesienne danie z makaronem w domu, a jeśli chcesz, aby było jeszcze bardziej kremowe, dodaj trochę śmietanki do gotowania.
Składniki
Obserwacje
Czy mogę przechowywać makaron z dynią i kiełbasą?
Zalecamy zjedzenie go od razu po przygotowaniu, ale można go przechowywać w lodówce (w szczelnym pojemniku) do 2 dni.
Jak mogę odgrzać makaron z dynią i kiełbasą?
Jeśli masz resztki i chcesz je odgrzać, zalecamy umieszczenie ich na patelni na średnim ogniu z niewielką ilością wody. Często obracaj.
Czego mogę użyć zamiast kiełbasy?
Makaron dyniowy można przygotować na wiele sposobów. Spróbuj go z boczkiem lub krewetkami, dwoma przepysznymi połączeniami.
Jakiego formatu makaronu należy użyć do sosu z dyni i kiełbasy?
Polecamy krótkie makarony: rigatoni, mezze maniche, paccheri, tortiglioni lub fusilloni
Jak sprawić, by to danie było jeszcze bardziej kremowe?
Jeśli dodasz do sosu 1 dużą łyżkę śmietany do gotowania, uzyskasz jeszcze bardziej kremowy makaron z dynią i kiełbasą.