Makaron z łososiem i ricottą, kremowy przepis, który każdy chce spróbować

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
19 min

Smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Makaron z łososiem i ricottą to pierwsze danie, które powinieneś zawsze rozważyć, gdy brakuje ci czasu, ale chcesz przynieść na stół smaczne pierwsze danie. Zwykle makaron z łososiem przygotowuje się ze śmietaną lub serkiem Philadelphia, połączenie z ricottą i koperkiem jest ciekawą alternatywą, która pozwoli zaoferować gościom nowe smaki. Wypróbuj ten przepis już teraz, zamiast pappardelle możesz również użyć krótkich formatów makaronu: farfalle, mezze maniche i penne rigate są bez wątpienia najbardziej odpowiednie!


Składniki

2
Szacowany koszt: 8.13 (4.06€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania4 min

Obserwacje

Czy mogę przechowywać makaron z łososiem i ricottą?
Tak, można go przechowywać do jednego dnia w lodówce. Zalecamy jednak zjedzenie go, gdy tylko będzie gotowy, aby cieszyć się tym fantastycznym pierwszym daniem w najlepszym wydaniu.

Czy mogę użyć świeżego łososia?
Oczywiście, że tak. Pokrój go w paski i postępuj zgodnie z tą samą procedurą, co w przepisie

Jakiego formatu powinienem użyć do przygotowania makaronu z łososiem i ricottą?
Użyliśmy pappardelle, ale można również użyć tagliatelle lub krótkich form makaronu, takich jak penne rigate, mezze maniche, fusilli lub farfalle.

Czego mogę użyć zamiast płynnej śmietany?
Możesz użyć klasycznej śmietany do gotowania lub odrobiny mleka. Sprawią one, że sos na bazie ricotty będzie bardziej kremowy.

Czy mogę użyć świeżego koperku?
Oczywiście. Danie będzie jeszcze smaczniejsze



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+