Makaron z orzechami piżmowymi na bardzo wygodny posiłek!
zagłosuj teraz
Nowy sposób przyrządzania dyni piżmowej: sos do makaronu! Najpierw kawałki dyni zostaną przekształcone w purée, a następnie w sos po połączeniu ze śmietaną sojową. To bardzo proste danie z wyjątkowo pocieszającymi rezultatami! Idealne na niedzielny wieczór lub chłodny jesienno-zimowy dzień ;-) Postępuj zgodnie z naszymi szczegółowymi instrukcjami poniżej!
Składniki
2
Szacowany koszt: 2.35Euros€ (1.17€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
- Obierz i posiekaj dynię piżmową i gotuj na parze przez 15-20 minut.
W międzyczasie obrać i posiekać dwa ząbki czosnku i podsmażyć na patelni z oliwą z oliwek.
Ugotuj makaron zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu. - Po ugotowaniu butternuta (miąższ powinien być bardzo miękki), zmiksuj go z czosnkiem na purée.
- Po ugotowaniu i odcedzeniu makaronu, wrzuć go na patelnię, na której gotował się czosnek i dodaj purée z piżmy.
- Dodaj śmietankę sojową, curry w proszku, suszony rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku.
Dobrze wymieszać i gotować na średnim ogniu przez około 3 - 4 minuty. - A teraz możesz cieszyć się rozgrzewającym daniem i nowym sposobem gotowania butternut! Smacznego :-)
Obserwacje
Jeśli chcesz, możesz dodać starty ser ementaler lub mozzarellę tuż przed podaniem ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!