Makaron z orzechami piżmowymi na bardzo wygodny posiłek!

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
50 min

Nowy sposób przyrządzania dyni piżmowej: sos do makaronu! Najpierw kawałki dyni zostaną przekształcone w purée, a następnie w sos po połączeniu ze śmietaną sojową. To bardzo proste danie z wyjątkowo pocieszającymi rezultatami! Idealne na niedzielny wieczór lub chłodny jesienno-zimowy dzień ;-) Postępuj zgodnie z naszymi szczegółowymi instrukcjami poniżej!


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.35 (1.17€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
  • Obierz i posiekaj dynię piżmową i gotuj na parze przez 15-20 minut.
    W międzyczasie obrać i posiekać dwa ząbki czosnku i podsmażyć na patelni z oliwą z oliwek.
    Ugotuj makaron zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu.
  • Po ugotowaniu butternuta (miąższ powinien być bardzo miękki), zmiksuj go z czosnkiem na purée.
  • Po ugotowaniu i odcedzeniu makaronu, wrzuć go na patelnię, na której gotował się czosnek i dodaj purée z piżmy.
  • Dodaj śmietankę sojową, curry w proszku, suszony rozmaryn oraz sól i pieprz do smaku.
    Dobrze wymieszać i gotować na średnim ogniu przez około 3 - 4 minuty.
  • A teraz możesz cieszyć się rozgrzewającym daniem i nowym sposobem gotowania butternut! Smacznego :-)

Obserwacje

Jeśli chcesz, możesz dodać starty ser ementaler lub mozzarellę tuż przed podaniem ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+