Makaron z ricottą i bazylią
Makaron z ricottą i bazylią to idealna propozycja na szybki i bardzo smaczny obiad. Wyjątkowe danie, któremu nie można się oprzeć, przygotowane w kilka minut. Boskie połączenie składników zaowocowało intensywnym i zrównoważonym smakiem. Jest to również opcja wegetariańska, więc każdy może cieszyć się tym przepisem bez umiaru. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej i smacznego!
Składniki
Śmietana:
Materiały
- mikser
- patelnia
- patelnia
Przygotowanie
- Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
- W międzyczasie przygotuj krem. Oddziel wszystkie składniki.
- Następnie umieścić je w pojemniku miksującym.
- Ubijać do uzyskania kremowej konsystencji. Skosztować i w razie potrzeby dostosować przyprawy.
- Gdy makaron będzie al dente, odcedź go, ale zachowaj trochę wody.
Umieść śmietanę i trochę tej wody na patelni na średnim ogniu. Pozostawić do zgęstnienia. - Następnie dodaj makaron i wymieszaj.
- Gotowe. Smacznego!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać makaron z ricottą i bazylią?
Przechowywać w lodówce do 3 dni. Podgrzać na patelni z odrobiną wody, aby uzyskać kremową konsystencję.
Czy mogę użyć innych rodzajów makaronu?
Oczywiście, można użyć krótkiego lub długiego makaronu, takiego jak tagliatelle, spaghetti, penne rigate, rigatoni, mezzi rigatoni, paccheri.
Czy mogę zastąpić śmietanę w tym przepisie?
Tak, użyj serka śmietankowego Philadelphia.