Makaron z ricottą i bazylią

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Makaron z ricottą i bazylią to idealna propozycja na szybki i bardzo smaczny obiad. Wyjątkowe danie, któremu nie można się oprzeć, przygotowane w kilka minut. Boskie połączenie składników zaowocowało intensywnym i zrównoważonym smakiem. Jest to również opcja wegetariańska, więc każdy może cieszyć się tym przepisem bez umiaru. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej i smacznego!


Składniki

2

Śmietana:

Szacowany koszt: 2.37 (1.18€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać makaron z ricottą i bazylią?
Przechowywać w lodówce do 3 dni. Podgrzać na patelni z odrobiną wody, aby uzyskać kremową konsystencję.

Czy mogę użyć innych rodzajów makaronu?
Oczywiście, można użyć krótkiego lub długiego makaronu, takiego jak tagliatelle, spaghetti, penne rigate, rigatoni, mezzi rigatoni, paccheri.

Czy mogę zastąpić śmietanę w tym przepisie?
Tak, użyj serka śmietankowego Philadelphia.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+