Miękki i bogaty w białko wrap z jajkiem i fetą

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
28 min

Wrap z jajkiem i fetą to szybka, lekka i smaczna opcja na każdą porę dnia. Nadzienie jest przygotowywane w piekarniku i zajmuje tylko 18 minut. Przepis można dostosować za pomocą takich składników jak pomidory, sałata lub zioła, takie jak bazylia, oregano i mięta (jeśli oczywiście masz je w domu). Wrap jest praktyczny, łatwy w przygotowaniu i bogaty w białko, idealny dla tych, którzy szukają zbilansowanego posiłku pełnego smaku. Ciekawi? Postępuj zgodnie z naszymi szczegółowymi instrukcjami poniżej i ciesz się!


Składniki

2

Do posmarowania:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania18 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać wrap z jajkiem i fetą?
Zalecamy zjedzenie go, gdy tylko będzie gotowy. Jeśli jednak zostaną ci resztki, włóż je do szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce do następnego dnia. Można podawać na ciepło lub na zimno.

Czego użyć zamiast tortilli?
Jeśli wolisz, użyj chleba pita i zwiń go w rulon. Masz również możliwość nadziewania pieczywa, takiego jak podpłomyki, bagietki i inne.

Lubisz sosy?
Podawaj ten wrap z jajkiem i fetą z wybranym sosem (jogurtowym, chili itp.).

Chcesz użyć aromatycznych ziół?
W tym przepisie użyliśmy bazylii, ale liście mięty są również mile widziane!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+