Muffiny angielskie z jajkiem i bekonem

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
25 min

Na niedzielny brunch, wytrawne śniadanie lub posiłek w podróży, wybierz te łatwe i pyszne angielskie muffiny z jajkiem i bekonem. Wyjaśniony krok po kroku, ten prosty przepis jest łatwy do wykonania. Przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef ;-) Po zaledwie kilku minutach w piekarniku otrzymasz rozmącone jajko, które idealnie komponuje się ze słonym, chrupiącym smakiem bekonu. Wystarczy dodać mieszankę sałat i mamy szybkie, niewymagające danie ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 4.11 (1.03€/porcja)

Materiały

  • Forma do muffinów

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Muffiny angielskie z jajkiem i bekonem - Przygotowanie krok 1Ugrilluj boczek na rozgrzanej patelni. Przekrój muffiny na 2 części i umieść grillowany boczek na spodzie.
  • Muffiny angielskie z jajkiem i bekonem - Przygotowanie krok 2Wysmarować masłem 4 foremki na muffinki i do każdej wbić jajko. Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
  • Muffiny angielskie z jajkiem i bekonem - Przygotowanie krok 3Umieść ugotowane jajko na bekonie i posyp startym serem. Zamknąć muffinkę.
  • Muffiny angielskie z jajkiem i bekonem - Przygotowanie krok 4A teraz babeczki z jajkiem i bekonem są gotowe!

Obserwacje

Tarty ser: można go zastąpić pokrojonym cheddarem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+