Muffiny angielskie z jajkiem i bekonem
zagłosuj teraz
Na niedzielny brunch, wytrawne śniadanie lub posiłek w podróży, wybierz te łatwe i pyszne angielskie muffiny z jajkiem i bekonem. Wyjaśniony krok po kroku, ten prosty przepis jest łatwy do wykonania. Przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef ;-) Po zaledwie kilku minutach w piekarniku otrzymasz rozmącone jajko, które idealnie komponuje się ze słonym, chrupiącym smakiem bekonu. Wystarczy dodać mieszankę sałat i mamy szybkie, niewymagające danie ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 4.11Euros€ (1.03€/porcja)
Materiały
- Forma do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Ugrilluj boczek na rozgrzanej patelni. Przekrój muffiny na 2 części i umieść grillowany boczek na spodzie.
- Wysmarować masłem 4 foremki na muffinki i do każdej wbić jajko. Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- Umieść ugotowane jajko na bekonie i posyp startym serem. Zamknąć muffinkę.
- A teraz babeczki z jajkiem i bekonem są gotowe!
Obserwacje
Tarty ser: można go zastąpić pokrojonym cheddarem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!