Musaka grecka

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
1 h 35 m

Pyszna mieszanka grillowanych bakłażanów i mielonej jagnięciny, doprawiona ziołami i przyprawami.


Składniki

6

Sos pomidorowy:

Do białego sosu:

Szacowany koszt: 8.02 (1.34€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania35 min


Obserwacje

Tradycyjny przepis: prawdziwa grecka moussaka była kiedyś przygotowywana bez białego sosu. Obecnie została wyeksportowana, a sos został dodany na wierzch, aby uczynić ją jeszcze bardziej kremową.

Nietolerancje/alergie: jeśli jesteś na diecie bezglutenowej, bezmlecznej i/lub bezjajecznej, możesz przygotować ten przepis w tradycyjny sposób, tj. bez białego sosu.

Mięso jagnięce: można je zastąpić mieloną wołowiną lub cielęciną.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+