Okonomiyaki - japoński omlet

zagłosuj teraz
Danie główne
5 porcji
łatwe
55 min

Co powiesz na dodanie japońskiego smaku do swojego omletu? Oto obietnica Okonomiyaki! Jest to japońskie danie, szczególnie z Osaki, chociaż można je również zjeść w Tokio. Jak każde tradycyjne danie, jest ono przyrządzane inaczej w zależności od regionu. Na przykład na północy Japonii okonomiyaki zawiera makaron. Krok po kroku oferujemy Ci nasz przepis + zdjęcie lub wersję wideo (na końcu), abyś mógł odtworzyć ten przepis w zaciszu własnego domu ;-) Gotuj!


Składniki

5

Materiały

  • 1 szczotka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania10 min

  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 1Połącz mąkę i proszek do pieczenia, a następnie dodaj bulion i dobrze wymieszaj. Schłodzić przez około 30 minut (podczas przygotowywania pozostałych składników).
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 2Zmiel tajski szczypiorek i pokrój kapustę pekińską oraz krewetki na małe kawałki.
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 3Wymieszać szczypiorek i krewetki z mąką, drożdżami i bulionem. Dodać kapustę pekińską. Dodać jajka do masy i dobrze wymieszać.
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 4Naoliwić patelnię ręcznikiem kuchennym. Umieść kilka plastrów boczku obok siebie. Dodaj około 1 chochli ciasta (w zależności od patelni).
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 5Smażyć ciasto przez 3 minuty na małym ogniu, następnie odwrócić i smażyć przez 3 minuty. Następnie obrócić i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu, aby jeszcze trochę zgrillować boczek.
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 6Zdjąć z ognia i polać sosem okonomiyaki. Rozprowadzić sos za pomocą pędzelka. Na wierzchu ułożyć majonez. Posypać tajskim szczypiorkiem i katshuobushi.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+