Okonomiyaki - japoński omlet

zagłosuj teraz
Danie główne
5 porcji
łatwe
55 min

Co powiesz na dodanie japońskiego smaku do swojego omletu? Oto obietnica Okonomiyaki! Jest to japońskie danie, szczególnie z Osaki, chociaż można je również zjeść w Tokio. Jak każde tradycyjne danie, jest ono przyrządzane inaczej w zależności od regionu. Na przykład na północy Japonii okonomiyaki zawiera makaron. Krok po kroku oferujemy Ci nasz przepis + zdjęcie lub wersję wideo (na końcu), abyś mógł odtworzyć ten przepis w zaciszu własnego domu ;-) Gotuj!

Składniki

5

Materiały

  • 1 szczotka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania10 min
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 1Połącz mąkę i drożdże, a następnie dodaj bulion i dobrze wymieszaj. Schłodzić przez około 30 minut (podczas przygotowywania pozostałych składników).
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 2Pokrój tajski szczypiorek oraz kapustę pekińską i krewetki na małe kawałki.
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 3Wymieszać szczypiorek i krewetki z mieszanką mąki, drożdży i bulionu. Dodać kapustę pekińską, dobrze wymieszać. Dodać jajka do masy i wymieszać.
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 4Naoliwić patelnię za pomocą ręcznika papierowego. Umieścić kilka plastrów boczku obok siebie. Dodać około 1,5 chochli ciasta (w zależności od patelni).
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 5Smażyć ciasto przez 3 minuty na małym ogniu, następnie obrócić i smażyć przez 3 minuty. Następnie obrócić i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu, aby jeszcze bardziej zgrillować boczek.
  • Okonomiyaki - japoński omlet - Przygotowanie krok 6Zdjąć z ognia i polać sosem okonomiyaki. Rozprowadzić sos za pomocą pędzelka. Na wierzchu ułożyć majonez. Posypać tajskim szczypiorkiem i katshuobushi.
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: