Panini z chorizo i serem emmental

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
10 min

Aby uzyskać szybką, łatwą i wyjątkowo chrupiącą przekąskę, wybierz opcję panini! Tutaj połączyliśmy smak chorizo z serem ementalskim, a wszystko to na bazie sosu pomidorowego doprawionego oregano :-) Jeszcze tylko 5 minut gotowania i gotowe! Smacznego ;-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 2.2 (2.2€/porcja)

Materiały

  • 1 opiekacz do panini

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 1Przygotować sos: wymieszać sos pomidorowy, oliwę z oliwek, oregano i sól.
    Rozsmaruj połowę sosu na jednej połowie chleba panini. Resztę zachować na drugą połowę.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 2Dodaj plasterki chorizo.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 3Dodaj plasterki sera Emmental, a następnie roszponkę i rukolę.
  • Panini z chorizo i serem Emmental - Przygotowanie krok 4Rozsmaruj resztę sosu na drugiej połowie chleba panini i zamknij kanapkę.
    Piec przez około 5 minut w opiekaczu do panini. I gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+