Prosta zupa kapuściana
zagłosuj teraz
Po kilku kulinarnych ekscesach nie ma nic lepszego niż dobra kapuśniak, aby uspokoić żołądek!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.06Euros€ (0.52€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
- Podsmaż posiekaną cebulę i ząbek czosnku na oliwie z oliwek.
- Zanim cebula zabarwi się zbyt mocno, dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i ziemniaki.
- Dodaj posiekaną połowę kapusty i zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem i dodaj kostkę rosołową.
- Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut na średnim ogniu.
- Podawaj natychmiast. I voila, kapuśniak gotowy!
Obserwacje
Kapusta: można również użyć zielonej kapusty.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!