Prosta zupa kapuściana
zagłosuj teraz
Po kilku kulinarnych ekscesach nie ma nic lepszego niż dobra zupa kapuściana, aby uspokoić żołądek!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.06Euros€ (0.52€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
Podsmaż posiekaną cebulę i ząbek czosnku na oliwie z oliwek.
Zanim cebula zabarwi się zbyt mocno, dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i ziemniaki.
Dodaj posiekaną połowę kapusty i zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj kostkę rosołową.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut na średnim ogniu.
Podawaj natychmiast. I voilà, zupa kapuściana gotowa!
Obserwacje
Kapusta: można również użyć zielonej kapusty.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!