Prosta omlet z pieczarkami, szynką i natką pietruszki
zagłosuj teraz
Są takie przepisy, których po prostu nie da się zjeść... Tak właśnie jest w przypadku omletu! Tutaj proponujemy wersję z pieczarkami, szynką i świeżo posiekaną natką pietruszki na wierzchu przed podaniem. Proste, skuteczne danie, które może towarzyszyć mieszance sałat w dni, kiedy nie czujesz się szczególnie zainspirowany ;-)
Składniki
1
Szacowany koszt: 2.68Euros€ (2.68€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Umyj i pokrój grzyby w plasterki.
Obierz i pokrój ząbek czosnku na małe kawałki.
Smaż te dwa składniki na patelni z odrobiną oliwy z oliwek na średnim ogniu przez około 5 minut. Odstaw na bok. - Rozbij 4 jajka do miski i wymieszaj widelcem ze śmietaną, solą i pieprzem.
Następnie pokrój plaster szynki na kawałki. - Na patelni na średnim ogniu wlej mieszankę omletową.
Gdy brzegi omletu zaczną się odklejać, a wierzch będzie jeszcze wilgotny i kremowy, dodaj mieszankę grzybów i czosnku, a następnie kawałki szynki. - Jeśli chcesz, aby omlet był rzadki, gotuj go przez dodatkową minutę, w przeciwnym razie pozostaw go na ogniu jeszcze przez kilka minut.
- Po ułożeniu omletu na talerzu, posyp świeżą pietruszką na wierzchu i voilà! Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!