Przepiórki z suszonymi śliwkami
zagłosuj teraz
Na Boże Narodzenie, Sylwestra lub inną świąteczną okazję, podaj swoim gościom danie z przepiórki! Ten drób o delikatnym smaku z pewnością będzie mile widzianą zmianą tempa. Bardzo łatwe do przyrządzenia, proponujemy wersję słodko-pikantną z dodatkiem suszonych śliwek. Postępując zgodnie z naszym domowym przepisem, wyjaśnionym krok po kroku poniżej, będziesz mieć dowód na to, że można przyrządzić niezwykłe dania z bardzo niewielkich ilości ;-)
Składniki
2
Materiały
- Cocotte
- Sznurek kuchenny
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- Napełnij przepiórki suszonymi śliwkami.
- Następnie mocno związać sznurkiem kuchennym. Dopraw solą i pieprzem.
- Podgrzej masło i oliwę z oliwek w naczyniu żaroodpornym i zrumień przepiórki ze wszystkich stron. Następnie przykryj i gotuj przez 20 minut. Po tym czasie nie wahaj się ponownie grillować przepiórek ze wszystkich stron, jeśli nie są dobrze zrumienione.
- A teraz przepiórki ze śliwkami są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!