Quiche z boczkiem
zagłosuj teraz
Jeśli szukasz prostego posiłku, ten przepis na quiche z boczkiem jest dla Ciebie! Doskonale nadaje się jako przystawka lub danie główne, na przykład w towarzystwie małej sałatki.
Składniki
6
Domowe ciasto kruche :
Do nadzienia :
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
Ciasto kruche :
Jeśli chcesz, możesz użyć gotowego ciasta kruchego.
Aby je przygotować, zobacz nasz przepis na domowe ciasto kruche (wideo)Posyp powierzchnię mąką, a następnie rozwałkuj ciasto na grubość około 1 cm.
Po przygotowaniu umieść ciasto w formie i docisnij brzegi.
Nakłuj spód widelcem.
Jeśli chcesz, możesz udekorować brzegi.
Piec przez 7 minut w temperaturze 200°C.Nadzienie:
Ubij jajka.
Dodaj crème fraîche. Dobrze wymieszaj.
Dodaj boczek i ponownie wymieszaj.Po upieczeniu ciasta wlej nadzienie.
Posyp tartym serem, jeśli chcesz.
Piec przez 30-40 minut w temperaturze 180°C.I gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!