Quiche z boczkiem
zagłosuj teraz
Jeśli szukasz prostego posiłku, ten przepis na quiche z boczkiem jest dla Ciebie! Doskonale nadaje się jako przystawka lub danie główne, na przykład w towarzystwie małej sałatki.
Składniki
6
Domowe ciasto kruche :
Do nadzienia :
Szacowany koszt: 4.32Euros€ (0.72€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania35 min
- Ciasto kruche :
Jeśli chcesz, możesz użyć gotowego ciasta kruchego.
Aby je przygotować, zobacz nasz przepis na domowe ciasto kruche (wideo) - Posyp powierzchnię mąką, a następnie rozwałkuj ciasto na grubość około 1 cm.
- Po przygotowaniu umieścić w formie i docisnąć brzegi do siebie.
Nakłuj spód widelcem.
Jeśli chcesz, możesz udekorować brzegi.
Piec przez 7 minut w temperaturze 200°C. - Nadzienie:
Ubić jajka.
Dodać crème fraîche. Dobrze wymieszać.
Dodać boczek i ponownie wymieszać. - Po ugotowaniu ciasta wlej nadzienie.
Posyp tartym serem, jeśli chcesz.
Piec przez 30-40 minut w temperaturze 180°C. - I gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!