Mille feuille z raclette

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
25 min

Pikantne mille-feuille, znacznie łatwiejsze do zrobienia niż tradycyjne ciasto ;-)

Składniki

4

Materiały

  • 4 okręgi o średnicy 8 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Mille Feuille z raclette - Przygotowanie krok 1Ugotować ziemniaki i rozgnieść je na puree. Z każdego naleśnika gryczanego wyciąć 8 krążków za pomocą kółka.
  • Mille Feuille z raclette - Przygotowanie krok 2Umieść kółka na blasze do pieczenia. Połóż krążek galette, a następnie 2 łyżeczki puree ziemniaczanego. Dobrze docisnąć.
  • Mille Feuille z raclette - Przygotowanie krok 3Ułóż kolejny krążek galette, a następnie plasterek raclette, uprzednio pokrojony w okrąg. Dla każdej kolejnej warstwy dodaj plasterek galette.
  • Mille Feuille z raclette - Przygotowanie krok 4Dodaj okrąg szynki, następnie posiekaną i ugotowaną cebulę, potem znowu ser raclette, szynkę, a na koniec puree ziemniaczane. Na koniec przykryj ostatnim krążkiem galette.
  • Mille Feuille z raclette - Przygotowanie krok 5Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
  • Mille Feuille z raclette - Przygotowanie krok 6Wyjmij z formy, uważając, aby się nie poparzyć. I voilà, mille-feuille z raclette są gotowe!

Obserwacje

Dodatki: możesz dodawać/odejmować składniki w zależności od upodobań, a przede wszystkim od tego, co masz pod ręką! Najważniejszą rzeczą jest to, że jedzenie powinno być płaskie, aby uzyskać udany wynik.

Duża wersja: jeśli masz duży pierścień lub formę na zawiasach, możesz zrobić maxi pikantne mille-feuille!

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: