Raclette mille feuille
zagłosuj teraz
Pikantne mille-feuille, znacznie łatwiejsze do zrobienia niż tradycyjne ciasto ;-)
Składniki
4
Materiały
- 4 okręgi o średnicy 8 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Ugotować ziemniaki i rozgnieść. Z każdego naleśnika gryczanego wyciąć 8 krążków za pomocą kółka.
- Umieść kółka na blasze do pieczenia. Położyć krążek galette, a następnie 2 łyżeczki puree ziemniaczanego. Dobrze docisnąć.
- Ułóż kolejny krążek galette, a następnie plasterek raclette, uprzednio pokrojony w okrąg. Dla każdej kolejnej warstwy dodać plasterek galette.
- Dodaj okrąg szynki, następnie posiekaną i ugotowaną cebulę, następnie więcej sera raclette, szynkę i na koniec puree ziemniaczane. Na koniec przykryć ostatnim krążkiem galette.
- Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- Wyłącz, uważając, aby się nie poparzyć. I voilà, raclette mille feuilles są gotowe!
Obserwacje
Dodatki: możesz dodawać/odejmować składniki w zależności od upodobań, a przede wszystkim od tego, co masz pod ręką! Najważniejszą rzeczą jest to, że jedzenie powinno być płaskie, aby uzyskać udany wynik.
Duża wersja: jeśli masz duży pierścień lub formę na zawiasach, możesz zrobić maxi pikantne mille-feuille!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!