Raclette mille feuille

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
25 min

Pikantne mille-feuille, znacznie łatwiejsze do zrobienia niż tradycyjne ciasto ;-)


Składniki

4

Materiały

  • 4 okręgi o średnicy 8 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Raclette Mille Feuille - Przygotowanie krok 1Ugotować ziemniaki i rozgnieść. Z każdego naleśnika gryczanego wyciąć 8 krążków za pomocą kółka.
  • Raclette Mille Feuille - Przygotowanie krok 2Umieść kółka na blasze do pieczenia. Położyć krążek galette, a następnie 2 łyżeczki puree ziemniaczanego. Dobrze docisnąć.
  • Raclette Mille Feuille - Przygotowanie krok 3Ułóż kolejny krążek galette, a następnie plasterek raclette, uprzednio pokrojony w okrąg. Dla każdej kolejnej warstwy dodać plasterek galette.
  • Raclette Mille Feuille - Przygotowanie krok 4Dodaj okrąg szynki, następnie posiekaną i ugotowaną cebulę, następnie więcej sera raclette, szynkę i na koniec puree ziemniaczane. Na koniec przykryć ostatnim krążkiem galette.
  • Raclette Mille Feuille - Przygotowanie krok 5Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
  • Raclette Mille Feuille - Przygotowanie krok 6Wyłącz, uważając, aby się nie poparzyć. I voilà, raclette mille feuilles są gotowe!

Obserwacje

Dodatki: możesz dodawać/odejmować składniki w zależności od upodobań, a przede wszystkim od tego, co masz pod ręką! Najważniejszą rzeczą jest to, że jedzenie powinno być płaskie, aby uzyskać udany wynik.

Duża wersja: jeśli masz duży pierścień lub formę na zawiasach, możesz zrobić maxi pikantne mille-feuille!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+