Risotto grzybowe z thermomixem
zagłosuj teraz
Jeśli istnieje jeden naprawdę praktyczny przepis, który można przygotować za pomocą Thermomixa, to jest to risotto! Nie musisz mieszać godzinami, robot kuchenny zrobi to za Ciebie ;-) A rezultat będzie wyjątkowo kremowy i pocieszający. Tutaj, oprócz parmezanu jako niezrównanego spoiwa, dodajemy grzyby, aby uzyskać wegetariańską wersję pełną smaku! Wyjaśniamy wszystkie kroki krok po kroku
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.64Euros€ (1.82€/porcja)
Materiały
- Thermomix
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Umieść szalotkę w misce i siekaj przez 5 sekund na prędkości 5. Nie zapomnij zeskrobać powierzchni szpatułką.
Dodaj 20 g masła i posiekane grzyby i gotuj przez 3 minuty w temperaturze 120°C, prędkość 1. - Dodać parmezan i ryż do risotto i gotować przez 3 minuty w temperaturze 120°C, prędkość 1, bez miarki.
Dodać białe wino i gotować przez 1 minutę w temperaturze 100°C, prędkość 1, bez miarki. - Dodaj wodę, sól, pieprz i kostkę bulionu warzywnego. Zeskrob dno miski, aby ryż nie przywarł do dna. Gotować przez 13 minut w temperaturze 100°C, prędkość 1, upewniając się, że koszyk do gotowania na parze jest umieszczony nad pokrywą miski, aby uniknąć rozpryskiwania.
- Skosztować i w razie potrzeby doprawić.
Podawać risotto w talerzach do zupy, posypane posiekaną świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!