Risotto grzybowe z thermomixem

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
35 min

Jeśli istnieje jeden naprawdę praktyczny przepis, który można przygotować za pomocą Thermomixa, to jest to risotto! Nie musisz mieszać godzinami, robot kuchenny zrobi to za Ciebie ;-) A rezultat będzie wyjątkowo kremowy i pocieszający. Tutaj, oprócz parmezanu jako niezrównanego spoiwa, dodajemy grzyby, aby uzyskać wegetariańską wersję pełną smaku! Wyjaśniamy wszystkie kroki krok po kroku


Składniki

2
Szacowany koszt: 3.64 (1.82€/porcja)

Materiały

  • Thermomix

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Risotto grzybowe z Thermomixem - Przygotowanie krok 1Umieść szalotkę w misce i siekaj przez 5 sekund na prędkości 5. Nie zapomnij zeskrobać powierzchni szpatułką.
    Dodaj 20 g masła i posiekane grzyby i gotuj przez 3 minuty w temperaturze 120°C, prędkość 1.
  • Risotto grzybowe z Thermomixem - Przygotowanie krok 2Dodać parmezan i ryż do risotto i gotować przez 3 minuty w temperaturze 120°C, prędkość 1, bez miarki.
    Dodać białe wino i gotować przez 1 minutę w temperaturze 100°C, prędkość 1, bez miarki.
  • Risotto grzybowe z Thermomixem - Przygotowanie krok 3Dodaj wodę, sól, pieprz i kostkę bulionu warzywnego. Zeskrob dno miski, aby ryż nie przywarł do dna. Gotować przez 13 minut w temperaturze 100°C, prędkość 1, upewniając się, że koszyk do gotowania na parze jest umieszczony nad pokrywą miski, aby uniknąć rozpryskiwania.
  • Risotto grzybowe z Thermomixem - Przygotowanie krok 4Skosztować i w razie potrzeby doprawić.
    Podawać risotto w talerzach do zupy, posypane posiekaną świeżą natką pietruszki.

    Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+