Szybka i łatwa tarta maroilles

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
50 min

Maroilles, ser, który jest gorący! Lubimy go jeść jako dodatek na koniec posiłku lub na śniadanie (dla bardziej odważnych!). Dziś podajemy go jako danie główne. Zaprezentowany w formie tarty, można zjeść mały kawałek z mieszanką sałat! :-) Idealny przepis na wieczór, kiedy nie chcesz martwić się o kolację, lub do przygotowania przed wyjazdem na piknik! Jeśli chodzi o smak, nie daj się zwieść zapachowi tego sera. Będzie on znacznie mocniejszy w nosie niż w ustach ;-)


Składniki

4

Materiały

  • Forma do tarty 28 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min

  • Szybka i łatwa tarta Maroilles - Przygotowanie krok 1Umieść kruche ciasto w wysmarowanej masłem formie do tarty. Pokroić Maroilles w niezbyt grube plastry i ułożyć je na cieście.
  • Szybka i łatwa tarta Maroilles - Przygotowanie krok 2Wymieszać crème fraîche z żółtkiem i doprawić solą i pieprzem.
  • Szybka i łatwa tarta Maroilles - Przygotowanie krok 3Wylej tę mieszaninę na ser.
  • Szybka i łatwa tarta Maroilles - Przygotowanie krok 4Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
  • Szybka i łatwa tarta Maroilles - Przygotowanie krok 5Tarta Maroilles jest już gotowa!

Obserwacje

Ciasto: tutaj zastąpiliśmy ciasto na zakwasie zwykłym ciastem kruchym.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+