Szybka i łatwa tarta maroilles
zagłosuj teraz
Maroilles, ser, który jest gorący! Lubimy go jeść jako dodatek na koniec posiłku lub na śniadanie (dla bardziej odważnych!). Dziś podajemy go jako danie główne. Zaprezentowany w formie tarty, można zjeść mały kawałek z mieszanką sałat! :-) Idealny przepis na wieczór, kiedy nie chcesz martwić się o kolację, lub do przygotowania przed wyjazdem na piknik! Jeśli chodzi o smak, nie daj się zwieść zapachowi tego sera. Będzie on znacznie mocniejszy w nosie niż w ustach ;-)
Składniki
4
Materiały
- Forma do tarty 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Umieść kruche ciasto w wysmarowanej masłem formie do tarty. Pokroić Maroilles w niezbyt grube plastry i ułożyć je na cieście.
- Wymieszać crème fraîche z żółtkiem i doprawić solą i pieprzem.
- Wylej tę mieszaninę na ser.
- Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- Tarta Maroilles jest już gotowa!
Obserwacje
Ciasto: tutaj zastąpiliśmy ciasto na zakwasie zwykłym ciastem kruchym.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!