Szybka i łatwa tarta z maroilles
zagłosuj teraz
Maroilles, ser, który jest gorący! Lubimy go jeść jako dodatek na koniec posiłku lub na śniadanie (dla bardziej odważnych!). Dziś podajemy go jako danie główne. Zaprezentowany w formie tarty, można zjeść mały kawałek z mieszanką sałat! :-) Idealny przepis na wieczór, kiedy nie chcesz martwić się o kolację, lub do przygotowania przed wyjazdem na piknik! Jeśli chodzi o smak, nie daj się zwieść zapachowi tego sera. Będzie on znacznie mocniejszy w nosie niż w ustach ;-)
Składniki
4
Materiały
- Forma do tarty 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
Umieść kruche ciasto w wysmarowanej masłem formie do tarty. Pokrój Maroilles w niezbyt grube plastry i ułóż je na cieście.
Wymieszaj crème fraîche z żółtkiem i dopraw solą oraz pieprzem.
Wylej tę mieszaninę na ser.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
Tarta Maroilles jest już gotowa!
Obserwacje
Ciasto: tutaj zastąpiliśmy ciasto na zakwasie zwykłym ciastem kruchym.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!