Tarta z ciasta francuskiego z topinamburem
zagłosuj teraz
Zapomniane warzywo, które wraca do mody, karczochy jerozolimskie powracają do kuchni dzięki szybkiemu i łatwemu przepisowi: tarta z ciasta francuskiego! Ten wegetariański przepis, w towarzystwie rozpływającego się sera mozzarella i tymianku, jest idealny na kolację lub pokrojony na małe kawałki na aperitif.
Składniki
6
Szacowany koszt: 6.33Euros€ (1.05€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- Oczyść karczochy jerozolimskie, obierz je i ponownie oczyść. Pokroić w cienkie paski.
- Rozwiń ciasto francuskie i nakłuj je widelcem. Ułóż plastry topinamburu na wierzchu, pozostawiając margines około 1 cm wokół ciasta.
- Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż na karczochach jerozolimskich. Posypać suszonym tymiankiem, solą i pieprzem.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C.
- Tarta z topinamburem jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!