Thai pasta (makaron kokosowy z krewetkami i warzywami)

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
30 min

Aby wyrwać się z rutyny tradycyjnego makaronu, spróbuj tego niezwykle aromatycznego makaronu z krewetkami dzięki sosowi kokosowemu. Jest to kompletny i zdrowy przepis, ponieważ zawiera również warzywa i używamy makaronu ryżowego (naturalnie bezglutenowego, ale można go również przygotować z makaronem). Jeśli wolisz, możesz również dodać odsolonego dorsza, który również da doskonały efekt. Zaskocz swoich przyjaciół i rodzinę tym daniem, które jest nie tylko pyszne, ale także bardzo łatwe w przygotowaniu. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku:


Składniki

3

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
  • Thai Pasta (makaron kokosowy z krewetkami i warzywami) - Przygotowanie krok 1Umieść posiekaną szalotkę na patelni i podsmaż ją na oliwie z oliwek. Pokrój marchewkę i paprykę w średniej wielkości paski.
  • Thai Pasta (makaron kokosowy z krewetkami i warzywami) - Przygotowanie krok 2Dodaj je do poprzedniego przygotowania i gotuj na patelni pod przykryciem przez około 10 minut (na małym ogniu). Następnie dodaj krewetki i śmietankę kokosową. Doprawić sos solą, pieprzem i kolendrą do smaku.
  • Thai Pasta (makaron kokosowy z krewetkami i warzywami) - Przygotowanie krok 3Na koniec dodaj sok z cytryny. Przykryć. Pozostawić na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut (na małym ogniu). W międzyczasie przygotować makaron (zgodnie z instrukcją) i wymieszać go z sosem.
  • Thai Pasta (makaron kokosowy z krewetkami i warzywami) - Przygotowanie krok 4Podczas serwowania posypać sezamem. Smacznego!

Obserwacje

Inne rodzaje makaronu: Można go również przygotować na przykład z makaronem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+