Włoska galette gryczana
zagłosuj teraz
Włoskie smaki są pyszne w każdej postaci, nawet w wersji galette gryczanej! Udekoruj swój pikantny naleśnik pancettą, pesto i mozzarellą, posyp chrupiącymi orzeszkami pinii. To szybki i łatwy przepis na niewymagający posiłek (na przykład na kolację w drodze z pracy do domu ;-) ).
Składniki
1
Cebula :
Dla galette :
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Na patelni roztopić masło, a następnie podsmażyć cebulę, aż stanie się przezroczysta.
Roztopić masło na gorącej patelni, a następnie ułożyć na nim galette. Posmarować sosem pesto, a następnie dodać podsmażoną cebulę.
Następnie dodać pokrojoną mozzarellę i pancettę. Gotować przez około 5 minut. Posypać orzeszkami pinii i złożyć brzegi.
Gotowe! Ciesz się natychmiast.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!