Włoska galette gryczana

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Włoskie smaki są pyszne w każdej postaci, nawet w wersji galette gryczanej! Udekoruj swój pikantny naleśnik pancettą, pesto i mozzarellą, posyp chrupiącymi orzeszkami pinii. To szybki i łatwy przepis na niewymagający posiłek (na przykład na kolację w drodze z pracy do domu ;-) ).

Składniki

1

Cebula :

Dla galette :

Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Włoska galette gryczana - Przygotowanie krok 1Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Na patelni roztopić masło, a następnie podsmażyć cebulę, aż stanie się przezroczysta.
  • Włoska galette gryczana - Przygotowanie krok 2Roztopić masło na gorącej patelni, a następnie ułożyć na nim galette. Posmarować sosem pesto, a następnie dodać podsmażoną cebulę.
  • Włoska galette gryczana - Przygotowanie krok 3Następnie dodać pokrojoną mozzarellę i pancettę. Gotować przez około 5 minut. Posypać orzeszkami pinii i złożyć brzegi.
  • Włoska galette gryczana - Przygotowanie krok 4Gotowe! Ciesz się natychmiast.
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: