Włoskie naleśniki gryczane

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Włoskie smaki są pyszne w każdej postaci, nawet naleśników gryczanych! Udekoruj swój pikantny naleśnik pancettą, pesto i mozzarellą, posyp chrupiącymi orzeszkami pinii. To szybki i łatwy przepis na niewymagający posiłek (na przykład na kolację w drodze z pracy do domu ;-) ).


Składniki

1

Cebula :

Dla galette :


Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Włoskie naleśniki gryczane - Przygotowanie krok 1Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Roztop masło na patelni i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
  • Włoskie naleśniki gryczane - Przygotowanie krok 2Roztopić masło na gorącej patelni, a następnie ułożyć na nim kotlet. Posmarować sosem pesto, a następnie dodać ugotowaną cebulę.
  • Włoskie naleśniki gryczane - Przygotowanie krok 3Następnie dodaj pokrojoną mozzarellę i pancettę. Gotować przez około 5 minut. Posypać orzeszkami pinii i zawinąć brzegi.
  • Włoskie naleśniki gryczane - Przygotowanie krok 4Gotowe! Ciesz się natychmiast.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+