Yakisoba, smażony makaron z warzywami

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
22 min

Wiemy, że pokochasz ten przepis na smażony makaron typowy dla kuchni japońskiej. Yakisoba to danie składające się ze smażonego makaronu z mięsem i warzywami, doprawionego smacznym domowym sosem. Przepis ten jest jednym z naszych ulubionych dań na tydzień, ponieważ jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Ponadto ten rodzaj makaronu jest bardzo wszechstronny, ponieważ jest smaczny z prawie wszystkim; więc możemy dostosować go do naszych upodobań.


Składniki

2

Sos Yakisoba:

Dekoracja (opcjonalnie):


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania7 min


Obserwacje

Jakiego makaronu użyć? Używaliśmy makaronu soba z mąki pszennej, ale istnieje makaron soba gryczany, świeży i suszony, więc gotowanie może się różnić w zależności od produktu. Zalecamy gotowanie makaronu zgodnie z instrukcjami producenta.

Jeśli chcesz, możesz zastąpić soba udonem, znacznie grubszym makaronem; w tym przypadku przepis będzie nazywał się yakiudon, a nie yakisoba.

Inne zamienniki: Wieprzowinę można zastąpić wołowiną lub kurczakiem. To danie świetnie smakuje również z krewetkami.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+