Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem i fromage frais

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
1 h 10 m

W naszej rodzinie uwielbiamy faszerowane ziemniaki! Zazwyczaj są one przygotowywane z szynką lub boczkiem i serem. Dziś przedstawiamy wersję z wędzonym łososiem i fromage frais. Aby cieszyć się nimi na ciepło lub na zimno, poniżej przedstawiamy instrukcje krok po kroku ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.3 (1.32€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h

  • Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 1Zawiń ziemniaki pojedynczo w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 180°C.
  • Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 2Wymieszać fromage frais, cytrynę, koperek, sól i pieprz. Pokroić wędzonego łososia w paski i wymieszać.
  • Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 3Przekrój ziemniaki wzdłuż na pół i umieść na środku nadzienie z łososia.
  • Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem i fromage frais - Przygotowanie krok 4Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+