Ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym
zagłosuj teraz
W naszej rodzinie uwielbiamy faszerowane ziemniaki! Zazwyczaj są one przygotowywane z szynką lub boczkiem i serem. Dziś przedstawiamy wersję z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym. Aby cieszyć się nimi na ciepło lub na zimno, poniżej przedstawiamy instrukcje krok po kroku ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.3Euros€ (1.32€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania1 h
Zawiń ziemniaki pojedynczo w folię aluminiową. Wstaw do piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 180°C.
Wymieszaj serek śmietankowy, sok z cytryny, koperek, sól i pieprz. Pokrój wędzonego łososia w paski i dodaj do mieszanki.
Przekrój ziemniaki wzdłuż na pół i umieść na środku nadzienie z łososia.
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!