Zupa z tortellini
zagłosuj teraz
Szukasz czegoś bardziej pocieszającego? Ta zupa z tortellini powinna napełnić Twoje serce i kubki smakowe szczęściem! Postępuj zgodnie z przepisem krok po kroku, dzięki naszym pisemnym objaśnieniom i towarzyszącym im zdjęciom ;-) P.S. Przepis jest nieco pikantny, więc możesz samodzielnie dostosować ilość sosu sriracha :-)
Składniki
3
Bulion :
Szacowany koszt: 8.78Euros€ (2.93€/porcja)
Materiały
- 1 blender
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Bulion :
Doprowadzić wodę i wywar warzywny do wrzenia w rondelku. Przelać do blendera. Dodać masło migdałowe, koncentrat pomidorowy, ocet, sól, czosnek, oregano, tymianek, pieprz i sos sriracha. - Zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji i odstaw na bok.
- Wlej oliwę z oliwek na rozgrzaną patelnię i smaż posiekaną cebulę i marchewkę przez około 4 minuty na średnim ogniu.
- Gdy cebula się zeszkli, dodać posiekane ząbki czosnku i smażyć przez około 1 minutę.
- Dodaj bulion, obrane ze skórki i rozgniecione pomidory, posiekane świeże liście szpinaku i posiekaną świeżą bazylię i doprowadź do wrzenia.
- Dodaj tortellini i gotuj przez czas wskazany na opakowaniu.
- Zupa jest już gotowa!
Obserwacje
Do przygotowania tego przepisu zalecamy użycie garnka; duży rondel wystarczy, ale nie będzie tak praktyczny ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!